M-IDZOMER 2019 voegt topartiesten Lamb, Trixie Whitley en Dead Man Ray toe aan affiche

M-IDZOMER 2019 voegt topartiesten Lamb, Trixie Whitley en Dead Man Ray toe aan affiche

M-IDZOMER, het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival van M – Museum Leuven en Het Depot, maakt drie nieuwe namen bekend. Niemand minder dan Lamb, Trixie Whitley en Dead Man Ray tekenen present voor deze tiende editie. M-IDZOMER vindt plaats van donderdag 1 tot en met zondag 4 augustus 2019. 

Lamb zet de toon op de openingsdag van M-IDZOMER. Het Britse duo staat samen met Massive Attack en Portishead aan de top van het triphopgenre. In 1996 debuteerde Lamb met het gelijknamige album, waarop hun gigantische hit Górecki terug te vinden is. Drie albums later gingen de leden hun eigen weg. Na een reünie verscheen in 2011 de plaat 5 en nog eens drie jaar later kwam het duo naar buiten met Backspace Unwind. Daarna was het opnieuw wachten op muzikaal nieuws uit het Lamb-kamp.

Geduld loont, want op 1 augustus zakt de band af naar M-IDZOMER met The Secret of Letting Go, hun nieuwste studio-album. Nog steeds staan producer Andy Barlow en singer-songwriter Lou Rhodes garant voor een mix van jazz, dub, breaks, drum-‘n-bass en sfeervolle vocalen. Van minimalistische harmonieën, slingerende sub-bass-drops en eenvoudige pianoloops die je laten zweven: meer dan ooit exploreert Lamb de ruimte tussen geluiden. 

Op zondag 4 augustus sluit Trixie Whitley het festivalweekend af. Na Fourth Corner en Porta Bohemica brengt de Gents-Amerikaanse songwriter met Lacuna dit jaar haar derde album uit. Hiervoor werkte ze samen met Little Shalimar, in het verleden hofleverancier van beats voor het hiphopduo Run The Jewels en een “ware partner in crime”, aldus Whitley. Het resultaat is een meeslepende mix van analoge electro, hypnotiserende ritmes en indrukwekkende vocals. 

Ook op 4 augustus, zorgt Dead Man Ray voor de meest verrassende comeback van het jaar. Het meesterlijke muzikale verbond van Daan Stuyven en Rudy Trouvé (ex-dEUS) is na zestien jaar terug. Hun debuutplaat Berchem uit 1998 bracht Belgische culthits voort als Chemical en Copy of ’78. De plaat katapulteerde hen regelrecht naar het podium van Rock Werchter. Hun derde album Cago namen ze op met topproducer Steve Albini in Chicago. Met de EP EEN én een album is Dead Man Ray klaar voor het gezelligste festival van Leuven.

M-IDZOMER kondigde eerder al de komst van Calexico and Iron & Wine en Heather Nova aan. Met Lamb en Trixie Whitley zijn alle headliners van deze tiende editie bekend.

Eigenzinnige mix

M-IDZOMER gaat trouwens over meer dan enkel muziek: in de zalen van M vind je tijdens het festival – naast verkoeling – een verrassende programmatie waarin oude en hedendaagse kunst samenkomen. Meer details daarover volgen later. Wel al zeker: de expo’s Pieter Vermeersch en Aleksandra Chaushova zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van M-IDZOMER.

Ticketverkoop

Tickets zijn te koop via www.m-idzomer.be 

Dagtickets (voorverkoop): donderdag 1 augustus: € 33 - vrijdag 2 augustus: € 30 – zaterdag 3 augustus: € 38 - zondag 4 augustus: € 36

Combiticket (voorverkoop): € 115

Praktische info

Wat? M-IDZOMER is het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival van Het Depot en M

Wanneer? Donderdag 1 t.e.m. zondag 4 augustus 2019, deuren vanaf 17.30 uur 

Waar? M – Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28 3000 Leuven

Contacteer ons
Denise Vandevoort Voorzitter, M – Museum Leuven
Esther Artois Communicatie en pers, Het Depot
Philippe Mertens Communicatie en pers, M – Museum Leuven
Denise Vandevoort Voorzitter, M – Museum Leuven
Esther Artois Communicatie en pers, Het Depot
Philippe Mertens Communicatie en pers, M – Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium