M-IDZOMER lost eerste headliners

M-IDZOMER lost eerste headliners

Met Calexico en Iron & Wine en Heather Nova maken M – Museum Leuven en Het Depot de eerste headliners bekend van M-IDZOMER 2019. Van donderdag 1 tot en met zondag 4 augustus pakt het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival opnieuw uit met een programma in en rond M. Bovendien is M-IDZOMER dit jaar al aan zijn 10de editie toe. Tickets zijn vanaf 8 februari te koop via www.m-idzomer.be.

Muziek in de tuin

Vier zwoele zomeravonden op rij tovert M-IDZOMER de tuin van M om tot een sfeervolle festivalsetting met een stevig muziekprogramma.

Zo betreedt Heather Nova het podium op vrijdag 2 augustus. De talentvolle Bermudaanse singer-songwriter, thuis in zowel het folk- als softrockmuziekgenre, bracht begin jaren ’90 al haar eerste EP uit. Doorheen de jaren verwierf ze internationale bekendheid met albums als Oyster en Siren, en ook na de eeuwwisseling blijft ze volop in de spotlights. Enkele jaren geleden maakte Heather Nova op het album The Way It Feels opnieuw indruk met haar diepmelancholische stem, dit jaar is het uitkijken naar haar gloednieuwe plaat Pearl.

Op zaterdag 3 augustus is het de beurt aan Calexico en Iron & Wine. Voor het eerst in veertien jaar komen beiden opnieuw samen en brengen ze nummers van In the Reins, de uitstekend onthaalde EP die het resultaat was van hun eerdere samenwerking in 2005. Een naar uit te kijken reünie, want onder meer het Britse muziektijdschrift MOJO en het Amerikaanse muziek-webzine Pitchfork bekroonden de folkrockplaat met respectievelijk 4 sterren en een score van 8,5/10. Daarnaast trakteren Calexico en Iron & Wine tijdens M-IDZOMER ook op enkele nieuwe nummers.

Eigenzinnige mix

Maar tijdens M-IDZOMER is het genieten van veel meer dan alleen muziek, want ook dit jaar staat er een gevarieerd en doorlopend binnenprogramma klaar. Bezoekers mogen zich dus opnieuw verwachten aan een verrassende mix van muziek, dans, performances, en nog veel meer. De namen van de binnenprogrammatie worden binnenkort bekend gemaakt.

Verder is het tijdens M-IDZOMER genieten van de tentoonstellingen Pieter Vermeersch, Aleksandra Chaushova en de groepstentoonstelling OPEN M. Tot slot lopen er met Waanzin en De taal van het lichaam ook nog twee nieuwe collectiepresentaties, beide met een mix van oude en hedendaagse kunst.

Ticketverkoop

Tickets zijn vanaf morgen, 8 februari, te koop via www.m-idzomer.be. Een dagticket voor vrijdag (Heather Nova) kost 30 euro, een dagticket voor zaterdag (Calexico en Iron & Wine) kost 38 euro. Voor een combi-ticket betaal je 115 euro. De overige ticketprijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Praktische info

M-IDZOMER is het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival van Het Depot en M.

Donderdag 1 – vrijdag 2 – zaterdag 3 – zondag 4 augustus 2019, steeds vanaf 17u30.

M-IDZOMER, in M – Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28 – 3000 Leuven.

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort Voorzitter, M – Museum Leuven
Esther Artois Communicatie en pers, Het Depot
Willem Gijbels Communicatie en pers, M – Museum Leuven
Denise Vandevoort Voorzitter, M – Museum Leuven
Esther Artois Communicatie en pers, Het Depot
Willem Gijbels Communicatie en pers, M – Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium