De tentoonstelling 'Edgard Tytgat' gaat laatste week in

De tentoonstelling 'Edgard Tytgat' gaat laatste week in

tot en met zondag 15 april

De tentoonstelling 'Edgard Tytgat. Herinnering aan een geliefd venster' loopt nog een week langer. Wie deze paasvakantie de werken van Tytgat wil bewonderen, kan dat nog tot en met zondag 15 april in M-Museum Leuven. Daarna reist de succesvolle tentoonstelling naar het Stedelijk Museum Schiedam in Nederland. 

Edgard Tytgat

M brengt het universum van Edgard Tytgat  (1879-1957) opnieuw tot leven met meer dan 70 werken uit museale en privé-collecties. De Brusselse kunstenaar was schilder, schrijver en graveur maar boven alles een fantastische verhalenverteller. Met een onwaarschijnlijk gevoel voor detail observeerde hij het dagelijkse leven of putte hij inspiratie uit de mythologie of kunstgeschiedenis. Op doek vertaalde hij dit naar complexe beelden, waarin fantasie, absurditeit en humor op een ontwapenende manier verweven zijn. Dat maakt zijn stijl ook zo uniek binnen de Belgische schilderkunst. Niet één artistiek etiket past op hem. Hij is groots en bescheiden tegelijk. Nog tot en met zondag 15 april kan je zijn werken in Leuven bewonderen. Daarna reist de 'Chagall van Vlaanderen' door naar het Stedelijk Museum Schiedam. Het is voor het eerst dat zijn werk op zo'n grote schaal in Nederland te zien zal zijn. 

Praktische info

Curatoren: Peter Carpreau & Gust Van den Berghe

Tentoonstelling in M: nog tot en met zondag 15 april 2018

Tentoonsteling in Schiedam: van 28 april tot en met 2 september

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect St├ęphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium