Uitnodiging: toptentoonstelling opent in Leuvense Sint-Pieterskerk

Vanaf 7 maart 2020 is de pas gerestaureerde Sint-Pieterskerk van Leuven de setting voor een nieuwe permanente presentatie van Vlaamse topstukken, gecureerd door M Leuven. De kerk is erkend Unesco-werelderfgoed en onderging gedurende 35 jaar een grondige restauratie van zowel binnen- als buitenkant. De opening van toptentoonstelling ‘Tussen Hemel en Aarde – Beleef Het Laatste Avondmaal van Bouts’ is de kers op de taart van na een restauratieproces van 35 jaar.

De Sint-Pieterskerk is klaar voor (internationale) bezoekers. De blikvangers zijn de twee belangrijkste werken van Vlaamse Meester Dieric Bouts: ‘Het Laatste Avondmaal’ en ‘De Marteling van de Heilige Erasmus’. Bouts schilderde de werken 560 jaar geleden speciaal voor de kerk, en daar zijn ze nu nog steeds te zien. Om het verhaal van de kunstschatten van de kerk in hun historische context te vertellen, werkte M bovendien een innovatieve digitale beleving uit. ‘Tussen Hemel en Aarde – Beleef Het Laatste Avondmaal van Bouts’ maakt deel uit van het Vlaamse Meesters-project van Toerisme Vlaanderen.

M Leuven, stad Leuven, kerkraad St. Pieter, Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Vlaanderen nodigen u graag uit op maandag 2 maart om 13 uur in de Sint-Pieterskerk voor een toelichting, demonstratie van de (digitale) beleving en een proeverij van het Bouts-bier en versnaperingen.

Meer informatie op www.diericbouts.be

Praktische informatie

Uitnodiging persconferentie

Bereikbaarheid

Contacteer ons
Hanne Grégoire Head of Communication and Press, M Leuven
Hanne Grégoire Head of Communication and Press, M Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium