Toptentoonstellingen in extra veilige omstandigheden

Toptentoonstellingen in extra veilige omstandigheden

M Leuven en de Sint-Pieterskerk opnieuw met mondmasker

Vanaf vrijdag 29 oktober is het dragen van een mondmasker opnieuw verplicht in M Leuven en de Sint-Pieterskerk. M volgt hiermee de maatregelen van het Overlegcomité. Bezoekers en personeel zullen dus opnieuw een mondmasker dragen tijdens de toptentoonstellingen ‘Verbeelding van het universum’ en Richard Long in het kader van KNAL! Stadsfestival van de Big Bang.

“M heeft na de versoepelingen niet alle hygiënische maatregelen zomaar losgelaten. Afstand tussen de bezoekers bleef steeds gegarandeerd, en ook ontsmettingsgel bleef ter beschikking in de zalen,” legt voorzitter van raad van bestuur van M en schepen van cultuur Denise Vandevoort uit. “We omarmden de versoepelingen maar de veiligheid van onze bezoekers en het museumpersoneel staat steeds voorop. Het pluspunt is dat M ondertussen ruimschoots ervaring heeft met het vlot schakelen tussen veiligheidsmaatregelen. Tegen vrijdag zal alles klaar zijn om de bezoekers veilig te ontvangen. Gelukkig maar, want momenteel lopen er twee toptentoonstellingen met unieke werken van over heel de wereld. ‘Verbeelding van het universum’ en Richard Long kunnen even soelaas bieden in deze toch weer bijzondere periode.”

Ontsmet volgens de regels van de kunst

Sophie Verhulst, afdelingshoofd publiekswerking, vult aan: “De collega’s staan klaar om iedereen in veilige omstandigheden te ontvangen. We bleven steeds de HoloLens en tablet in de Sint-Pieterskerk ontsmetten, net als de audiogidsen in het museum. Als bezoekers geen audiogids of zaalfolder willen gebruiken,  bieden we hen de mogelijkheid om alles via hun eigen smartphone te beluisteren en te lezen. We raden je aan om oortjes of een hoofdtelefoon mee te nemen. Kunst beleven in de beste omstandigheden, daar gaan we voor.”

Contacteer ons
Denise Vandevoort Voorzitter M, Leuvens schepen van Cultuur en Toerisme
Hanne Grégoire Diensthoofd Communicatie & Pers, M Leuven
Denise Vandevoort Voorzitter M, Leuvens schepen van Cultuur en Toerisme
Hanne Grégoire Diensthoofd Communicatie & Pers, M Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium