Topeditie van M-IDZOMER met meer dan 7.000 bezoekers

Topeditie van M-IDZOMER met meer dan 7.000 bezoekers

Vrijdag 3 augustus 2018 — Afsluiten deed M-IDZOMER gisterenavond in stijl met meesterlijke jazz van Shai Maestro Trio, Yaron Herman en John Scofield. Het vierdaagse festival, georganiseerd door M-Museum Leuven en Het Depot, klokt hiermee af op 7.185 bezoekers. Zij konden genieten van een straffe mix van muziek, expo, dans, comedy en literatuur.

Deze achtste editie was een schot in de roos. De organisatoren blikken dan ook tevreden terug.

Peter Bary, directeur van M–Museum Leuven: “Met een staalkaart van artiesten uit binnen- en buitenland had elke dag een ander accent. En naast de muziek wachtte er in elke hoek van het museum een verrassing, zoals bijvoorbeeld de dansvoorstelling MEIS. Die liet niemand onberoerd. Elke voorstelling werd afgesloten onder luid applaus. Maar ook de humoristische knipoog naar de hedendaagse kunst van Stijn Van de Voorde werd gesmaakt.  Hij bracht voor het eerst zijn ironische 'kunstshow' in een museum. Dit alles is voor mij het bewijs dat onze eigenzinnige mix het verschil maakt in het festivallandschap.” 

Mike Naert, Het Depot: “De knappe setting van M en de rock’n roll van Het Depot hebben het publiek opnieuw weten te bekoren. Vrijdagavond was al lang uitverkocht, met als hoogtepunt Tamino. En dat merkten we aan de lange rijen in de Vanderkelenstraat. De meesterlijke jazz van gitaarvirtuoos John Scofield en de funky soul van Maceo Parker maakten het voor mij helemaal af. En om de avonden in schoonheid te eindigen bouwden DJ’s Kurt Overbergh, AliA, Rafîki en LEFTO stevige feestjes.”

Ook Leuvens schepen van cultuur Denise Vandevoort is bijzonder opgetogen: “Elk jaar kijk ik uit naar het verrassende programma van M-IDZOMER en ook dit jaar was het meteen raak. Ik heb genoten van het knappe Warhaus bij een al even mooie zonsondergang. En Delv!s kreeg ons allemaal aan het swingen, met achteraf ook complimenten van Maceo Parker. Maar de grootste pluim gaat zeker naar de 244 vrijwilligers. Zonder hen, geen M-IDZOMER.”

In het museum wachtte er in elke hoek een verrassing zoals bijvoorbeeld de Verloren Majoretten of de hypnotiserende lichtinstallatie van Canopus. Daarnaast was er de performance van Kopfkino, de scherpe humor van Xander De Rycke, het intiemere werk van Lucy Rose en de retrospectieve van DAAU. De voorstellingen pasten perfect naast de tentoonstellingen in het museum en boden tegengewicht aan het muziekgeweld in de binnentuin. In het museum kon je verder genieten van de nieuwe collectiepresentaties, en de tentoonstellingen van Aurélien Froment en Cécile B. Evans. 

Tamino @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Ramy Moharam Fouad
Tamino @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Ramy Moharam Fouad
Warhaus @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Lien Wevers
Maceo Parker @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Sanne Gommers
Kapitein Winokio @M-IDZOMER FOR KIDS<br/>Foto (c) Sanne Gommers
SX @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Lien Wevers
De Verloren Majoretten @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Lien Wevers
Het Zesde Metaal @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Andrew Snowball
Delv!s @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Sanne Gommers
Foto (c) Andrew Snowball
Foto (c) Sanne Gommers
Brihang @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Sanne Gommers
Foto (c) Lien Wevers
Stef Kamil Carlens @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Andrew Snowball
Dansvoorstelling MEIS @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Lien Wevers
LEFTO IN TRANSIT<br/>Foto (c) Diederik Craps
Foto (c) Lien Wevers
Foto (c) Lien Wevers
Warhaus @M-IDZOMER<br/>Foto (c) Lien Wevers
Foto (c) Diederik Craps
Foto (c) Diederik Craps
Foto (c) Diederik Craps