Studio Brussel viert 60 jaar popmuziek in M met expo POP=ART

Van donderdag 14 t.e.m. zondag 17 januari in M - Museum Leuven

De popmuziek bestaat dit jaar zestig jaar en dat viert radiozender Studio Brussel met POP=ART, een pop-upexpo in M - Museum Leuven. Voor de tentoonstelling koos Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde zestig songquotes, een uit elk jaar, die door Eva Goethals grafisch werden vormgegeven. De expo loopt van donderdagavond 14 tot en met zondag 17 januari. 

In 1956 scoorde Elvis Presley zijn eerste nummer een-hits, de film Rock Around The Clock werd een wereldwijd succes en Johnny Cash verkocht meer dan twee miljoen exemplaren van I Walk the Line. Rock ’n roll werd pop. En pop werd art, want ook in 1956 maakte Richard Hamilton het allereerste popart-kunstwerk.

Popmuziek en kunst gaan dan ook goed samen. En dat vonden ook Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde en grafisch vormgeefster Eva Goethals. Zij vertaalden zestig songquotes uit zestig jaar popmuziek in zestig unieke posters. Van Elvis tot Adele, van Arctic Monkeys tot Jacques Brel, van Carole King tot Iron Maiden. "Pop(muziek) is voor mij de hoogste vorm van kunst", aldus Van de Voorde.

Praktisch

De expo POP=ART loopt van donderdagavond 14 tot en met zondag 17 januari in M - Museum Leuven. Tickets kosten 3 euro. Daarmee heb je als bezoeker toegang tot het volledige museum. De posters staan ook op stubru.be.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel VRT, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel VRT, VRT
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium