SAVE THE DATE

SAVE THE DATE

M Leuven presenteert een solotentoonstelling van Alexis Gautier

Vanaf 17 september toont M een solotentoonstelling van de jonge Franse kunstenaar Alexis Gautier (°1990).

Het werk van Gautier, dat momenteel ook te zien is in de groepstentoonstelling The Constant Glitch in M, ontstaat meestal in dialoog met andere personen. Ook voor deze tentoonstelling in M nodigt Gautier verschillende personen, waaronder o.a. een publieksbegeleider, een kunstenaar, een handwerker en een buur van M uit, om protagonist en medeauteur te zijn van het script van de tentoonstelling.

Gautier maakt op die manier ruimte voor een meerstemmigheid waar een realiteit collectief kan ontstaan, navigerend tussen verschillende identiteiten, inclusief verschuivingen en botsingen. Vanuit een interesse in culturele transacties, focust hij op uitwisseling, toeval en de dunne lijn tussen feit en fictie.

Vanuit zijn interesse in processen en modellen van samenwerking, brengt Gautier verschillende nieuwe kunstwerken samen in een installatie op maat van de zaal in M.

L'heure de la Soupe

17.09.2021 - 20.03.2022

M Leuven

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium