PLAYGROUND festival: van 9 tot 11 november in STUK & M - Museum Leuven

Vrijdag 15 november 2013 — STUK & M slaan de handen opnieuw in elkaar voor de zevende editie van Playground, een uniek festival dat het 'speelterrein' toont waar beeldende kunst en podiumkunsten elkaar raken. Van 9 tem 11 november kan je in beide kunsthuizen komen kijken naar de belangrijkste nationale en internationale vertegenwoordigers van deze cross-over.

Dit jaar maakt het merendeel van de kunstwerken deel uit van een parcours dat iedere dag (9, 10 & 11/11) toegankelijk is van 11u00 tot 20u00. Van 's ochtends tot in de namiddag kan je vooral terecht in M - Museum Leuven, nadien verschuift het zwaartepunt naar STUK. Langs dat parcours kan je verschillende kunstwerken ontdekken die de verbeelding van jong en oud prikkelen: een optocht van de meest iconische figuren uit de schilderkunst in reuzenkostuums, een kinderspel met design puzzelstukken, een performance in de Alpen, een danser die een spel speelt met tientallen pendels, een James Joyce theaterstuk 'in loop' … De specifieke timing (uurrooster) en locatie van deze specifieke installaties en performances vind je terug in de brochure (als bijlage) of op www.playgroundfestival.be.

In het parcours vind je werken van: Clédat & Petitpierre, William Forsythe, Carly Wijs & Marijke van Warmerdam, Anabel Schellekens & Giulia Sugranyes, Erki De Vries & Pieter Huybrechts, Sarah & Charles, Grace Schwindt, Gerard Herman, Vivienne Dick, Brice Dellsperger, Alex Bag, Wynne Greenwood, Ryan Trecartin, Ursula Pürrer & Hans Scheirl, Pauline Boudry/Renate Lorenz.

Daarnaast zijn er ook nog enkele performances van Lundahl & Seitl, Michael Portnoy en Emily Roysdon.

Het volledige programma vind je terug in de bijgevoegde brochure of op www.playgroundfestival.be

In de aanloop van het festival zijn het merendeel van de kunstenaars aan het werk in STUK of in M en altijd bereid om een interview te geven.

Sportif © Clédat et Petitpierre
La Femme au Chat © Clédat et Petitpierre
Ubu © Clédat et Petitpierre
Carly Wijs - JA © Daniel Sjöström
Moustache © Clédat et Petitpierre
Carly Wijs - JA © Daniel Sjöström
© Erki De Vries en Pieter Huybrechts
L'Indicateur de l'Espace © Clédat et Petitpierre
© Erki De Vries en Pieter Huybrechts
La Parade Moderne, 2013 © Clédat et Petitpierre
L'Ellipse © Clédat et Petitpierre