Playground Festival 2018

Playground Festival 2018

Twaalfde editie: 15 t.e.m. 18 nov

M - Museum Leuven en STUK slaan opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Playground Festival, een uniek live art festival dat de grenzen tussen podium en beeldende kunst laat vervagen.

Op het programma: veelbelovende premières, maar ook internationale kleppers als Naufus Ramírez-Figueroa, die eerder te zien was in Tate Modern.

Premières

Première | performance
Diederik Peeters
Het verband tussen wetenschap en magie is al een tijdje het speelveld van Diederik Peeters. Voor dit experiment nodigt hij Michael Portnoy en Benjamin Seror uit in een 19de-eeuwse optische illusie die gebruikt werd om spoken tevoorschijn te toveren.

Première | performance
Eleni Kamma
Het Hoofd van Megera is een raadselachtige, middeleeuwse sculptuur uit de M-Collectie. De reuzin Megera maakte deel uit van de Leuvense processies, en tijdens Playground gaat ze opnieuw op wandel. Ze knoopt de dialoog aan met de M-collectie, maar ook met het publiek.

Belgische première | performance
Emily Mast (US) i.s.m. Rachel Kauder Nalebuff (US) | The Seed Eaters
Twaalf korte scènes worden gespeeld door lokale inwoners. Ze wisselen van rol en van taal en schetsen zo een fragiel portret van menselijke relaties. Na de live uitvoering worden bezoekers gevraagd om deze rollen zelf te spelen en een eigen versie van het stuk te maken.

Belgische première | performance
Oriol Vilanova (ES) | Borrowed words
In Borrowed Words (2016) verklaren verzamelaars hun onvoorwaardelijke liefde voor hun verzameling. Met humor en verwijzingen naar bekende popsongs, surrealistische gedichten en fictie, spreekt de liefhebber over zijn kunstwerken.

Belgische première | performance
Clédat & Petitpierre (FR) | Les songes d’Antoine
‘De Dromen van Antoine’ is een amusante en hilarische trip door de kunstgeschiedenis, die klein en groot zal ontroeren. Als eenzame bewoner van een gouden grot, krijgt Antoine bezoek van een harige wind-bal, een op afstand bestuurde konijn-vogel en een volronde prehistorische Venus.

Belgische première | performance
Clédat & Petitpierre (FR) | Ermitologie
Les Songes d’Antoine, maar dan voor volwassenen. Clédat & Petitpierre onderzoeken de staat van het lichaam van mens en beeld via een unieke trip langs Gustave Flaubert, Alberto Giacometti, Paleolithische kunst, Max Ernst en de Italiaanse Renaissance.

Oude bekenden

Playground moedigt kunstenaars aan om te experimenteren en toont hun werk doorheen  verschillende edities. Emily Mast, Grace Schwindt, Clédat & Petitpierre en Naufus Ramírez-Figueroa waren reeds eerder te gast. Het duo van buren is dit jaar maar liefst twee keer aan zet, met Blue Skies Forever en Have You Rearranged The Flowers?

Daarnaast zie je tijdens Playground 2018 ook werk van Evelien Cammaert & Joris Perdieus (BE), fieldworks (NO/JP/BE), Vasco Araújo (PT) en Laure Prouvost (FR).

Praktisch

Het programma en praktische info vind je op de gloednieuwe website https://www.playgroundfestival.be of kun je hier onderaan als pdf downloaden.


CONTACTPERSONEN

Voor meer informatie en interviewaanvragen:

M  •  Philippe Mertens - philippe.mertens@leuven.be - +32 (0)16 27 29 38

STUK  •  Caroline Henderickx -  caroline.henderickx@stuk.be - +32 (0)16 320 308

 

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect St├ęphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium