PERSUITNODIGING: Wim Opbrouck en 100 Leuvense schoolkinderen filosoferen over  de vijand

PERSUITNODIGING: Wim Opbrouck en 100 Leuvense schoolkinderen filosoferen over de vijand

Wim Opbrouck bewerkte ‘De vijand’, een prentenboek van Davide Cali, met illustraties van Serge Bloch. M maakte met die beelden en woorden een exclusieve expo voor kinderen. De illustraties en aquarellen van Wim Opbrouck zijn nog tot 5 oktober 2014 te bewonderen.
 

Op vrijdag 6 juni is Wim Opbrouck te gast in M - Museum Leuven. Hij leest die dag voor uit ‘De vijand’ aan meer dan 100 schoolkinderen van de Ark (Kessel-Lo) en de Sint-Jansschool (Leuven).  De kinderen dagen hem uit met een aantal pertinente vragen. Een niet te missen moment. “Omdat het boekje ‘De vijand’ een menselijk gezicht geeft, en aantoont dat de gewone man in oorlogssituaties vaak de speelbal is van machthebbers en generaals. Ik kijk er naar uit het voor te lezen voor het jonge publiek, en er met hen over te filosoferen…” zegt acteur/muzikant Wim Opbrouck.

 

PRAKTISCH

Vrijdag 6 juni, vanaf 12u, M-Museum Leuven

 

PROGRAMMA

12:00-12:30: Wim Opbrouck leest voor uit De vijand in de Antichambre van M

12:30-13:00: De kinderen stellen vragen aan Wim Opbrouck over De vijand

13:00-14:00: Picknick

 

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort Voorzitter M - Schepen van Cultuur Stad Leuven
Veerle Ausloos M - Museum Leuven
Denise Vandevoort Voorzitter M - Schepen van Cultuur Stad Leuven
Veerle Ausloos M - Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium