OPEN M geeft ruimte aan talent

OPEN M geeft ruimte aan talent

Selectie kunstenaars OPEN M 2017 bekend

Van 31 maart tot en met 14 mei toont M-Museum Leuven opnieuw werk van beeldende kunstenaars uit de regio. Deze vierde editie van OPEN M mocht rekenen op heel wat inschrijvingen. Uit deze dossiers selecteerde gastcurator Flor Bex het werk van 12 kunstenaars. Hun werk zal te zien zijn in de industriële gebouwen van de atelierwerking Cas-co.

Platform voor kunstenaars

“Tussen de 185 inzendingen, waarbij de jongste deelnemer 19 jaar en de oudste 82 jaar was, zaten veel boeiende dossiers. Het viel me op dat heel wat kunstenaars werken met beelden van de werkelijkheid zoals ze die zien. Zonder voorbedachtheid, maar door gewoon te kijken en te registreren vertellen ze heel veel over hun en onze leefomgeving. Voor de eindselectie vertrok ik vanuit deze rode draad, die zich bij het bestuderen van de dossiers aan mij opdrong. Beelden waarin herkenbaarheid en vervreemding van onze wereld samengaan."

Dit voorjaar stellen volgende kunstenaars hun werken tentoon: Arnaud De Wolf, Bastiaan van Aarle, Ash Bowland, Dieter Daemen, Dieter Van Caneghem, Dirk Roseport, Marjolein Guldentops, Pierre Philippe Hofmann, Katrin Kamrau, Oliver Leu, Paul D’Haese, Pieter Léon Vermeersch.

Verschillende kansen

Tijdens deze editie zal, net zoals de vorige keer, een professionele en publieksjury twee kunstenaars kiezen die een solopresentatie van hun werk mogen maken. Een eerste solo zal doorgaan in het FeliXart Museum binnen het Doe Stil Voort-traject. De tweede geselecteerde kunstenaar presenteert zijn werk in Cc Strombeek en dat is voor het eerst sinds OPEN M plaatsvindt. Een van de deelnemende kunstenaars zal na de groepstentoonstelling in Cas-co, door Cas-co uitgekozen worden om een ruimere presentatie te geven van zijn of haar werk.

Denise Vandevoort, voorzitter M-Museum Leuven: "OPEN M biedt niet alleen ruimte aan nieuw talent, het is ook een unieke kans voor de deelnemende kunstenaars om hun vleugels te spreiden en op andere plekken getoond te worden. M ondersteunt regionale kunstenaars bij hun eerste stappen in een professionele tentoonstellingscontext en draagt zo bij aan een bruisend en rijk kunstenveld in Leuven en daarbuiten."
 
OPEN M is een gezamenlijk initiatief van M-Museum Leuven en de Provincie Vlaams-Brabant, in samenwerking met Cc Strombeek en FeliXart Museum.

Contacteer ons
Annelies Evens Diensthoofd communicatie, M - Museum Leuven
Denise Vandevoort Voorzitter, M - Museum Leuven
Tom Dehaene Gedeputeerde cultuur, Provincie Vlaams-Brabant
Dirk Bollen Cultuurcommunicatie, Provincie Vlaams-Brabant
Annelies Evens Diensthoofd communicatie, M - Museum Leuven
Denise Vandevoort Voorzitter, M - Museum Leuven
Tom Dehaene Gedeputeerde cultuur, Provincie Vlaams-Brabant
Dirk Bollen Cultuurcommunicatie, Provincie Vlaams-Brabant
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect St├ęphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium