OPEN M geeft ook in 2015 ruimte aan talent

M – Museum Leuven en de provincie Vlaams-Brabant zoeken voor de derde editie van OPEN M beeldende kunstenaars uit de regio. Onder het motto ‘Jouw werk, ons publiek’ creëert M deze zomer een platform om hun kunstwerken te tonen aan het grote publiek. Een dubbele buitenkans, want na OPEN M maken twee deelnemers kans op een eigen solo in het FeliXart Museum.

OPEN M geeft een platform aan kunstgeweld uit de regio Vlaams-Brabant. Het concept is eenvoudig: overtuig met je werk en M reserveert deze zomer je plek voor het grote publiek. Alle disciplines binnen de beeldende kunsten komen in aanmerking: schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst, grafiek, video, fotografie, installatie en performance. De eindselectie van curator Ann Cesteleyn en een professionele jury is in M te zien van 27 juni tot 31 augustus 2015.

 

Kunstenaars van hier

Vlaams-Brabant prikkelt en heeft een rijke creatieve bodem. Aan al dat talent dat professioneel wilt doorstoten, geeft M een plaats. Op die manier krijgen kunstenaars uit de regio zowel ondersteuning, als een basis om zich verder te ontwikkelen en een breed publieksplatform.

OPEN M geeft een kans aan alle beeldend kunstenaars die in Vlaams-Brabant wonen, werken of geboren zijn. Zowel jong talent als gevestigde waarden komen aan bod. Cruciaal is dat je werken een actuele artistieke visie vertalen. Zo stel je ten laatste 19 maart 2015 maximum vijf recente werken en een portfolio voor. Vergezel dit van een beknopte motivatie over inhoud, beeldende kracht, vorm en materiaal van het werk.  Een professionele jury en een externe curator, Ann Cesteleyn, beoordelen je werk en maken in mei de selectie kunstenaars voor OPEN M bekend.

 

Curator

Ann Cesteleyn (°1978) is curator voor deze editie van OPEN M. Zij is freelance curator, schrijver en assistent aan de vakgroep kunstwetenschappen van de Universiteit Gent. In 2005 stond ze mee aan de wieg van Existentie vzw, een ontmoetings- en discussieplatform voor jonge kunstenaars en curatoren. Daarnaast werkte ze samen met oa. John Baldessari, Heimo Zobernig, Marnie Weber, Anne-Mie van Kerkhoven en Jan Hoet.

 

De buitenkans van OPEN M

Een professionele jury en een publieksjury kiezen in augustus de twee deelnemers van OPEN M die een solo krijgen in het FeliXart Museum in Drogenbos. De kunstenaars kunnen daar binnen het Doe Stil Voort-traject hun werk verder uitdiepen. Deze tentoonstelling loopt van 27 september tot en met 8 november 2015.

 

Tentoonstelling

OPEN M loopt van 27.06.15 >< 31.08.2015 in M – Museum Leuven. Overtuig ons met jouw werk en bezorg je dossier ten laatste op donderdag 19 maart 2015.

 

Inschrijvingsformulier en reglement

www.mleuven.be/openm of www.vlaamsbrabant.be/openm en onderaan deze pagina te downloaden.

 

 

OPEN M is een gezamenlijk initiatief van M – Museum Leuven en de Provincie Vlaams-Brabant

Inschrijvingsformulier OPEN M 2015

PDF - 1.7 Mb

Wedstrijdreglement

PDF - 245 Kb

Denise Vandevoort

Voorzitter M - Schepen van cultuur stad Leuven

Dirk Bollen

Cultuurcommunicatie, Provincie Vlaams-Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor cultuur, Provincie Vlaams-Brabant

Veerle Ausloos

Pers en communicatie, M - Museum Leuven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

Contact

L. Vanderkelenstraat 28 3000 Leuven Belgium

+ 32 16 27 29 29

[email protected]

www.mleuven.be