Op zoek naar Utopia, de meest spraakmakende tentoonstelling van 2016

Op zoek naar Utopia, de meest spraakmakende tentoonstelling van 2016

Start van de ticketverkoop op donderdag 19 mei

Leuven viert een 500-jarig jubileum. Utopia, het iconische werk van Thomas More werd in 1516 in Leuven gedrukt. En dat gaat de Dijlestad groots gedenken met een spraakmakende tentoonstelling, een stadsfestival en een uniek samenlevingstraject. 'Op zoek naar Utopia' wordt niet alleen de grootste Vlaamse tentoonstelling van 2016, er zijn heel wat werken die nog nooit in Vlaanderen te zien waren. Er komen maar liefst 90 topstukken van over de hele wereld naar M - Museum Leuven.

Blikvangers

Vlaamse meesters als Quinten Metsys en Jan Gossaert en ook buitenlandse kunstenaars als Albrecht Dürer en Hans Holbein zijn maar enkele van de namen die een breed publiek zullen bekoren. Organisator KU[N]ST Leuven is fier dat het befaamde Portret van Erasmus door Quinten Metsys uit de collectie van Koningin Elisabeth II van het Verenigd Koninkrijk in bruikleen wordt gegeven. Daarnaast krijgt Leuven de primeur van drie gerestaureerde Besloten Hofjes uit Mechelen én komen vijf van de zeven authentieke Leuvense hemelsferen en de twee mooiste Leuvense astrolabia van Gerard Mercator en Adriaan Zeelst voor het eerst terug naar huis. Curator prof. dr. Jan Van der Stock (Illuminare / KU Leuven) - de man achter de Rogier van der Weyden-tentoonstelling - is erin geslaagd om in een bijzonder tentoonstellingsconcept al deze werken optimaal tot hun recht te laten komen.

De ticketverkoop start op 19 mei

De tentoonstelling in M - Museum Leuven opent de deuren op 20 oktober. Op 17 januari verlaten de topstukken Leuven opnieuw. Om de verwachte bezoekersopkomst in goede banen te leiden, start de voorverkoop al op donderdag 19 mei en werkt de organisatie met timeslots.

Naast losse tickets is er een speciaal Utopia-combiticket voor zowel de tentoonstellingen in M - Museum Leuven als voor de Universiteitsbibliotheek met ondermeer de tentoonstelling Utopia and More over het leven van Thomas More en de utopische literaire wereld.

Bestellen kan op www.utopialeuven.be. Op de website presenteert KU[N]ST Leuven ook het stadsbrede programma én het samenlevingstraject Youtopia.

500 jaar Utopia is een initiatief van KU[N]ST Leuven, het samenwerkingsverband van de stad en de KU Leuven.

Contacteer ons
Hanna Van Zutphen Pers , KU[N]ST Leuven vzw
Denise Vandevoort Voorzitter, M - Museum Leuven
Veerle Ausloos Pers en communicatie, M - Museum Leuven
Hanna Van Zutphen Pers , KU[N]ST Leuven vzw
Denise Vandevoort Voorzitter, M - Museum Leuven
Veerle Ausloos Pers en communicatie, M - Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium