Nieuwe namen voor de affiche van M-IDZOMER 2018

Nieuwe namen voor de affiche van M-IDZOMER 2018

M-IDZOMER 2018 voegt een tweede lading namen toe aan hun affiche. Faces on TV, Frank Vander linden, Tsar B en Robin McKelle zullen de temperaturen in M naar een ongezien hoogtepunt drijven. Ook Kapitein Winokio meert weer aan en richt zich vooral op de kleinste fuifbeesten. En wel precies ’s namiddags op zondag 5 augustus.

Muziek

Op vrijdag 3 augustus zakt Faces On TV, het alias van producer en muzikant Jasper Maekelbergh, af naar M-IDZOMER. Naast samenwerkingen met ondermeer Bazart, Warhola, Warhaus en Mintzkov heeft de muzikale duizendpoot eindelijk ook een soloplaat. ‘Night Funeral’ is de samenvatting van 2017 en een warmbloedige, magnetische en intieme plaat. Het is pop-art uit een nabije toekomst. Filmische R&B, of: rhtyhm and blue-ray.

Op zondag 5 augustus stelt Frank Vander linden zijn nieuw solo-album ‘Nachtwerk’ voor. De nieuwe plaat is een verzameling van hoogstpersoonlijke songs, gevat in een intens, late night-geluid. Van de eerste hitsingle ‘Ik dacht aan een vrouw’ tot de ironische slotsong ‘Weet jij hoe het moet?’ is het nieuwe album één donkere, maar uiteindelijk troostende luisterervaring.

Europese indiequeen Tsar B tekent op donderdag 2 augustus present. Zowel op haar laatste nummer ‘Rattlesnake’ als op haar hit ‘Escalate’ vermengt ze Oosterse elegantie en Westerse finesse prachtig met elkaar. De jonge Belgische dame baant zich een weg door de alternatieve R&B scene. Buitenaards, vooruitziend en onheilspellend.

Robin McKelle vervoegt de jazz-dag op zaterdag 4 augustus. Op haar nieuw album ‘Melodic Canvas’ neemt McKelle haar luisteraars mee op een muzikale reis naar het oude zuiden, besprenkeld met hints van het Motown-tijdperk óf zelfs een Sade-album dat ze samenbrengt in haar inspirerende ‘melodieuze canvas’ van soul, jazz en gospel. Een aanrader voor liefhebbers van frivole jazzpop.

Speciaal voor de kleinsten onder ons organiseert M-IDZOMER op zondag 5 augustus M-IDZOMER FOR KIDS. Ook dit jaar meert Kapitein Winokio weer aan. Samen met Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen gaat de Kapitein heerlijk uit de bol op hiphop, buikdans, disco, tango, flamenco, klezmer, polka en polonaise. Alle Kampioenen, mama’s en papa’s zijn bij deze uitgenodigd. Kom en dans mee! Dit wordt één groot dansfeest!

Ticketverkoop

Tickets voor M-IDZOMER zijn te koop via www.m-idzomer.be.
 

Praktisch

2 – 3 – 4 – 5 augustus 2018, vanaf 17u30.

 

Interviews 

Interviews kan je aanvragen via Esther Artois (esther@hetdepot.be)

 

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium