M - Museum Leuven toont innoverende Europese architectuur

Opening Mies van der Rohe Award 1988-2013

De Mies van der Rohe Award bestaat 25 jaar en brengt veertig prestigieuze Europese architectuurprojecten samen in M – Museum Leuven. Ereplaats gaat dit jaar naar het Harpa concertgebouw en conferentiecentrum in Reykjavik. Iets dichter bij huis is de Gentse stadshal van Robbrecht & Daem één van de finalisten.

De tentoonstelling biedt een overzicht van innoverende hedendaagse architectuur uit alle hoeken van Europa. Je ziet er verbluffende gebouwen zoals het Harpa concertgebouw en conferentiecentrum in Reykjavik, hoofdwinnaar van de prijs, dat een verpauperd havengebied nieuw leven inblaast. Ook bescheidener projecten, waarbij recyclage en hergebruik primeren, krijgen een plaats: een huis, gemaakt uit gerecycleerde prefab garageboxen, of een boothuis, omgebouwd voor recreatief gebruik.

Om het 25-jarige jubileum van de tweejaarlijkse award in de verf te zetten, toont de expo bovendien een retrospectieve van alle winnende projecten uit de 12 voorgaande edities. Bij de tentoonstelling hoort een catalogus en een extra jubileumpublicatie die beide verkrijgbaar zijn in M.

De tentoonstelling loopt van 10 oktober tot 30 november 2014.

 

Meer informatie

Hoge resolutiebeelden kan u downloaden via www.miesarch.com

 

 

Contacteer ons
Kristel Putseys Stad en Architectuur
Veerle Ausloos Pers en communicatie, M - Museum Leuven
Kristel Putseys Stad en Architectuur
Veerle Ausloos Pers en communicatie, M - Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium