Mew, Tamino, Delv!s & Yaron Herman vervolledigen de line-up van M-IDZOMER!

Mew, Tamino, Delv!s & Yaron Herman vervolledigen de line-up van M-IDZOMER!

Vrijdag 4 augustus 2017 — M-IDZOMER, het muziek- en cultuurfestival van Het Depot en M-Museum Leuven, maakt nieuwe namen bekend voor zijn achtste editie deze zomer. Onder meer de Deense band Mew, De Nieuwe Lichting-winnaar Tamino, funk en soullegende Delv!s en grootmeester in de jazz Yaron Herman vullen de affiche verder aan.

Muziek in de museumtuin

Denise Vandevoort, schepen van cultuur in Leuven: "Met trots vullen we de affiche van
M-IDZOMER verder aan met deze buitengewone artiesten uit binnen- en buitenland. Noteer alvast 27, 28, 29 en 30 juli in jullie agenda, want we hebben nog veel meer voor jullie in petto!".


Op donderdag proeft het publiek van één van de beste exportproducten van Denemarken, Mew. De Deense band past al zo’n twintig jaar in het rijtje van ambitieuze pop- en rockartiesten uit Scandinavië. Van dromerige zweefpop, atmosferische artpop tot progrock waarbij een forse geluidsmuur wordt opgetrokken: de noisemeisters van Mew zijn van meerdere markten thuis en weten je met elk album en concert mee te nemen op een muzikale trip. Met Visuals heeft de band een dijk van een zevende album klaar. Het is aan het M-IDZOMER publiek om hun nieuwe album goed te keuren deze zomer!


Tamino is een twintigjarig talent met een unieke stem en brengt een poëtisch, melancholisch en adembenemend geluid. Daarenboven opgepikt door Het Zesde Metaal, één van de headliners deze zomer. De Antwerpenaar met Egyptische roots liet voor het eerst van zich horen met de schitterende single ‘Habibi’, een song die zich nestelt in een nevel van melancholie en somberheid. Bovendien werd hij door dàt nummer gekroond tot één van de winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Tamino's weergaloze stemcapciteiten gaan door merg en been, waardoor vergelijkingen met Jeff Buckley, Elliott Smith en Nick Drake zeker niet gelogen zijn. De horizon oogt bijzonder goed voor Tamino. Dan kan een passage op M-IDZOMER uiteraard niet ontbreken.


Zaterdag is funk- en souldag. Niemand minder dan Delv!s, door De Morgen recent nog omschreven als de 'Vlaamse Marvin Gaye', zet die avond de museumtuin in vuur en vlam. Al jaren wordt deze soulvolle twintiger uit Landen naar voren geschoven als één van de Belgische toppers die je absoluut in de gaten moet houden. Het aanstekelijke Tell Me groeide al gauw uit tot één van de fijnste zomerhitjes van 2013. Dit jaar is de soultrain dan ook écht vertrokken. In november volgde de heerlijke single Come My Way, waarmee hij het roemrijke Franse label Because bewees geen slechte investering te zijn. In Parijs werd Delv!s' eerste EP No Ending ingeblikt, die dit voorjaar nog zal verschijnen. Mooiste omschrijving op het web over zijn vocaal talent: “Cee Lo Green meets José James”. Zijn grootste troef? Delv!s valt in België met niets of niemand te vergelijken. Niet-te-missen dus!


De Israëlische Parisien Yaron Herman krijgt vaak de titel van grootmeester van zijn jazzgeneratie. Stilistische vergelijkingen met Keith Jarret en Brad Mehldau zijn niet gelogen, maar worden steevast aangevuld met invloeden uit de Joodse muziektraditie. Als geen ander weet Herman jazz standards uiteen te rafelen en te reconstrueren. Herman debuteerde op het legendarische jazzlabel Blue Note en werkte daarvoor samen met de Ijslanders Helgi Jonsson (Sigur Ros) en Valgeir Sigurdsson (Björk). Sinds maart ligt zijn derde album ‘Y’ in de winkelrekken. De pianist wordt internationaal door publiek en pers gelauwerd. Dat dat volledig terecht is, komt hij met alle plezier bewijzen zondagavond op M-IDZOMER.
 

Mike Naert, artistiek directeur van Het Depot: "Blij met de twee opkomende Belgische supertalenten op de affiche: Tamino en ook Delv!s, die al lang kind aan huis is in Het Depot".

De zomer in M

Naast muziek zijn expo, dans, performance en woord dé ingrediënten van het multidisciplinaire M-IDZOMERfestival. Tijdens deze editie kan je onder meer de nieuwe collectiepresentatie en de hedendaagse kunsttentoonstellingen van Aurélien Froment en Cécile B. Evans. Ontdek binnenkort de volledige binnenprogrammatie op de website en sociale media van M-IDZOMER.

Ticketverkoop

Tickets zijn beschikbaar op www.m-idzomer.be.
Voor een dagticket voor donderdag en vrijdag betaal je in voorverkoop € 26, voor zaterdag en zondag € 28. Vier dagen lang op het M-IDZOMER festival vertoeven, kan door een combiticket (€ 95 in voorverkoop) te kopen.

Praktisch

Do 27 - vr 28 - za 29 - zo 30 juli
M-IDZOMER, in M-Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Info & tickets: www.m-idzomer.be

Tamino | foto: © Ramy Moharam Fouad
Yaron Herman | foto: © Julien Mignot
Mew | foto: © Morten Rygaard
Delv!s | foto: © Julot Bandit

Contacteer ons

Denise Vandevoort

Voorzitter

M - Museum Leuven

Annelies Evens

Diensthoofd communicatie

M - Museum Leuven

Mike Naert

Directeur

Het Depot