M zoekt konijnen voor tentoonstelling

M zoekt konijnen voor tentoonstelling

M zoekt tien konijnen. Nu ja, proefkonijnen voor een experiment. Het doel: tijdens een digitaal traject samen aan een echte tentoonstelling bouwen. Deelnemers krijgen de kans om zich onder  te dompelen in de collectie van het museum en worden meegenomen in de werking achter de schermen.

Het uitgangspunt van het experiment: tien deelnemers, een lege museumzaal en een selectie van dertig werken uit de rijke collectie van M. Die selectie weerspiegelt de diversiteit van de collectie: ze bevat zowel hedendaagse als oude kunst, van schilderijen tot video, sculpturen en gebruiksvoorwerpen. Wat ze gemeen hebben, is een boeiend verhaal. “We hopen dat de groep deelnemers op dezelfde manier de diversiteit in de samenleving weerspiegelt”, zegt Denise Vandevoort, voorzitter van M en schepen van Cultuur.

M voor iedereen

“De missie van M is om een museum te zijn dat midden in de samenleving staat”, vertelt Vandevoort, “Een blik van buitenaf toelaten is dan ook essentieel voor ons. Elke twee jaar vertrouwt M daarom een van zijn museumzalen toe aan het publiek om een tentoonstelling te maken met een selectie uit de 52.000 collectiestukken die M beheert. Dat levert altijd hele mooie verhalen op, die enkel kunnen ontstaan uit de ontmoeting tussen museum en publiek.”

Praktische informatie

Kandidaatstellen kan tot en met zondag 6.12 om 23.59 uur. Van januari tot maart wordt er tijdens verschillende sessies digitaal gebouwd aan de tentoonstelling. Daarna, als de omstandigheden het toelaten, komen de deelnemers samen in M voor een bezoek aan het depot, rondleiding door M en om elkaar in het echt te ontmoeten. De tentoonstelling opent op 27.05.2021 in M.

 

Deze collectiepresentatie komt tot stand met werken uit de Cera-collectie.

Contacteer ons
Hanne Grégoire Head of Communication and Press, M Leuven
Denise Vandevoort Voorzitter M Leuven, Schepen van Toerisme en Cultuur
Hanne Grégoire Head of Communication and Press, M Leuven
Denise Vandevoort Voorzitter M Leuven, Schepen van Toerisme en Cultuur
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium