M zet vrijwilligers in de kijker

M zet vrijwilligers in de kijker

Onze 133 vrijwilligers vormen een hechte groep. Samen brachten ze het afgelopen jaar  zo’n 7.510 uren door in M. Naast vrienden aan huis, zijn ze een essentiële schakel tussen het museum en het publiek. Zo nemen ze verschillende taken op zich: ze verwelkomen bezoekers, ondersteunen de perswerking en de administratie, helpen bij de digitalisering van het prentenkabinet of bij de opbouw van Oriol Vilanova's tentoonstelling. Tijdens deze feesteditie van de week van de vrijwilliger zet M hen extra in de bloemetjes, met een lekker stukje taart.

Denise Vandevoort, voorzitter M – Museum Leuven: “Voor M zijn de vrijwilligers van onschatbare waarde. Hun bijdrage is uitzonderlijk en maakt projecten zoals M-idzomer of  de digitalisering van het prentenkabinet mogelijk. Zo zijn ze meer dan vrienden aan huis. Ze zijn, samen met de medewerkers van M, het kloppende hart van het museum."

Hoogtepunten van 2015

Zo keek onze geëngageerde ploeg vrijwilligers uit naar het grootste evenement van het jaar: M-idzomer. Dit project laat ons toe om meer jongeren in de vrijwilligerswerking te engageren. Een groep van 83 geroutineerde en nieuwe vrijwilligers zorgde voor de catering, ticketcontrole, publieksbegeleiding, enz.  Samen werkten ze 216 shiften, goed voor een totaal van 885 uren.

Ook onze zilverclub werd verlengd wegens succes. Sinds 2014 poetst en fotografeert een hechte ploeg van 31 vrijwilligers stukken uit onze zilvercollectie. En zij hadden zin naar meer. Daarom gingen we in op hun vraag om nog meer stukken uit onze collectie op te blinken. Zo poetsten ze in 2015 een 831 uren bijeen.

20.000 prenten inventariseren en digitaliseren in 2016

De prentencollectie van M telt momenteel 20.000 stuks. De komende jaren verbetert het museum de bewaaromstandigheden van de prenten. Dat is de uitgelezen kans om de collectie voor het eerst te inventariseren en te digitaliseren. Een ploeg vrijwilligers, onder begeleiding van de depotbeheerder of collectieregistrator, werkt sinds februari 2016 mee aan dit project. Tot eind 2018 komen ze elke derde en vierde week van de maand samen.

Contacteer ons
Denise Vandevoort Voorzitter, M - Museum Leuven
Veerle Ausloos Pers en communicatie, M - Museum Leuven
Denise Vandevoort Voorzitter, M - Museum Leuven
Veerle Ausloos Pers en communicatie, M - Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium