M viert de zomer

M Leuven sluit de Zomer van M af met een spetterend eindfeest

Wie op zondag 27.08 het eindfeest van de Zomer van M bezoekt in de tuin van M Leuven kan niet alleen gratis de lopende tentoonstellingen en collectiepresentaties meepikken, maar is ook welkom in de museumtuin voor een groot familiefeest vol creatief vertier.

Al sinds 1 juli vormt de tuin van M een zomers paradijs midden in de stad. Iedereen zomerde er op zijn of haar eigen manier: sommigen leefden zich uit met de familieparcoursen of de Museumspelstraat, anderen kwamen afterworken op het terras van de ZoMerbar, met live uitzendingen van radiozender Willy op de achtergrond. In de museumzalen kon wie dat wil kunst én verkoeling vinden. Aan alle mooie liedjes komt een eind, maar niet zonder een spetterend eindfeest.

Op het programma

Workshop 'Leen Voet'

14:00 - 17:00

Kunstenaar Leen Voet is gek op kleuren. Tijdens deze workshop dompelen we de kleinsten onder ons onder in haar bonte universum. Iedereen gaat zelf aan de slag met de typische vormen en kleuren van Leen en maakt een eigen kunstwerk (dat je uiteraard mee mag nemen naar huis).

Deze workshop in het kader van de solotentoonstelling van Leen Voet wordt georganiseerd door Atelier Kastart.

Bakfietsworkshop en zeepbellen blazen

14:00 - 17:00

Voor wie thuis soms de kamer doortuimelt en de gekste toeren uithaalt is deze workshop niet te missen. Leef je uit met écht circusmateriaal – een loopbal, pedalo’s, jongleermateriaal, en nog veel meer – en wordt een echte acrobaat. Of grijp je kans en blaas een levensgrote zeepbel de lucht in.

De Verenigde Staten van Zorgeloosheid

14:00 - 17:00

De dames aan deze balie pakken jou en je valies met veel liefde en een extra kilogram humor helemaal in! Ze zoeken samen met jou je favoriete bestemming uit en zorgen ervoor dat alles rimpelloos verloopt. De nieuwe één-op-één voorstelling van Postkaartproducties geeft iedereen wat hij of zij absoluut verdient: een 'Moeniworrienie'-gevoel van formaat. Have a nice trip!

Tumbling Clouds

14:00 - 17:00

Tumbling Clouds is het akoestische trio van de broers Gert en Dries Peeten, samen met violiste Britt Raymaekers. Hun muziek is fris, eigenzinnig en doorspekt met klassieke invloeden. Harmonieuze samenzang, gitaar, piano en viool vormen de hoofdingrediënten.

Chill-out-zone

11:00 - 17:00

Omdat je van veel en hard spelen af en toe ook gewoon even moe wordt, voorzien we deze leuke en avontuurlijke chill-out-zone van Woodkid, inclusief hangmatten.

Praktische info

De Zomer van M vindt plaats van 01.07 t.e.m. 27.08.2023.

Het programma van het Eindfeest van de Zomer van M is terug te vinden op www.mleuven.be/programma/eindfeest-zomer-van-m

Het volledige programma van de Zomer van M is terug te vinden op www.mleuven.be/zomer-van-m

 

Bert Cornillie

Voorzitter van M Leuven en Leuvens schepen van cultuur

Hanne Grégoire

Diensthoofd Communicatie & Pers, M Leuven

Samantha Fadahunsi

Communicatiemedewerker, M Leuven

Celine De Geest

Communicatiemedewerker, M Leuven

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

Contact

L. Vanderkelenstraat 28 3000 Leuven Belgium

+ 32 16 27 29 29

[email protected]

www.mleuven.be