M Leuven stelt deuren open voor meer bezoekers

M Leuven stelt deuren open voor meer bezoekers

Coronaversoepelingen bij M Leuven

M Leuven versoepelt zijn coronamaatregelen vanaf nu. “De focus ligt op groepsrondleidingen voor volwassenen en meer bezoekers per uur. Het aanbevolen bezoekersparcours en het reserveren van een tijdslot blijven wel van kracht. Op 5 september worden de versoepelingen geëvalueerd.

Denise Vandevoort, schepen van cultuur en voorzitter van de raad van bestuur van M is alvast tevreden met de versoepelingen: “Na een jaar vol serieuze uitdagingen zoals de herhaaldelijke tijdelijke sluiting van het museum en het digitaal ter beschikking stellen van M, is het een verademing om te zien hoe M met rasse schreden zich herstelt. Groepen kunnen in alle veiligheid ontvangen worden."

M zet zich in voor het veilig ontvangen van bezoekers. “We hebben wijze lessen getrokken uit de coronaperiode. Tijdsloten en het aanbevolen parcours wordt door onze bezoekers positief onthaald, dus dat behouden we”, vertelt Algemeen directeur van M Peter Bary. «Vanaf nu kunnen we tot 100 personen per uur ontvangen. M beschikt over voldoende ruimte om bezoekers comfortabel en met aandacht voor de afstandsregels te ontvangen.” Een tijdslot reserveren kan zowel online via mleuven.be als ter plaatse in M aan het onthaal.

Voorzitter Denise Vandevoort: “Daarnaast zijn ook groepsrondleidingen weer mogelijk voor maximum 15 volwassenen per gids, zowel in M als de Sint-Pieterskerk. Hetzelfde geldt voor rondleidingen voor kinderen, maar met extra aandacht voor het feit dat we deze maximaal gescheiden houden van andere bubbels of individuele bezoekers, bijvoorbeeld door het museum te bezoeken voor de openingsuren. Er kunnen ook tijdsblokken voor geblokkeerd worden en de publieksbegeleiders van M zullen een extra briefing krijgen om de afstand tussen de bubbels mee te bewaken.”

Rondleidingen kunnen gereserveerd worden via de website van M: www.mleuven.be/nl/met-een-groep

 

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium