M laat je luisteren naar kunst en entertaint je kinderen

M laat je luisteren naar kunst en entertaint je kinderen

Sinds het begin van de coronamaatregelen zet M Leuven sterk in op zijn digitale aanbod. Vanaf nu biedt het museum wekelijks een bundeltje aan, waarmee kinderen vanaf 8 jaar een kunstwerk op een creatieve manier leren kennen. Daarnaast kan je luisteren naar kunstwerken via de podcastreeks ‘Klinkt als kunst’. Het aanbod is een aanvulling op het digitale aanbod dat M dat te bekijken is op via www.mleuven.be/beleefmdigitaal.

Elke dinsdag verschijnt op de website van M een nieuw ‘kunstblaadje’, een bundel met creatieve opdrachten onder het motto ‘Haal een kunstwerk in huis’. Kinderen vanaf 8 jaar worden, al dan niet samen met hun ouders, uitgedaagd om te kijken, te fantaseren, te tekenen en op die manier een kunstwerk te leren kennen dat normaal in M te zien zou zijn”, zegt Denise Vandevoort, voorzitter van M. Het eerste kunstblaadje staat intussen online en laat kinderen kennismaken met ‘Het Laatste Avondmaal’ van Dieric Bouts, dat in normale omstandigheden in de Leuvense Sint-Pieterskerk te zien is. Volgende week is een werk van Angolese kunstenaar Kiluanji Kia Henda aan de beurt. Zijn tentoonstelling opende in februari.

Klinkt als kunst
“M probeert in deze periode het museum zo veel mogelijk naar zijn publiek thuis te brengen. Het nieuwste initiatief, ’Klinkt als kunst’, is een mini-podcastreeks waarin je beeldende kunstwerken beluistert. Eens je je een voorstelling van het werk gemaakt hebt, kan je gaan kijken of dat mentale beeld overeenstemt met het eigenlijke kunstwerk”, legt algemeen directeur Peter Bary uit.  Intussen staat de eerste reeks online, met collectiestukken uit de presentatie ‘De Taal van het Lichaam’, die nu loopt in M.

#haalMinhuis
Die twee nieuwe initiatieven verrijken een eerder gelanceerd digitaal aanbod. Zo kunnen bezoekers vanuit hun woonkamer door huidige en afgelopen expo’s in M wandelen via virtuele 360°-tours. Op het Youtube-kanaal van het museum vind je een archief met video’s over lopende en afgelopen expo’s in M. Voor wie houdt van spannende luisterverhalen, is er de podcast ‘Moving Henry’, die M eind 2019 lanceerde. De vijf afleveringen zijn volledig te beluisteren via Spotify, Soundcloud, iTunes en op de website diericbouts.be. En dan is er nog M, het nieuwe magazine van M, vol verhalen over onze tentoonstellingen, lezingen, de collectie van het museum en de werking achter de schermen.

Het hele online aanbod van M is verzameld in de pagina mleuven.be/beleefMdigitaal. Op sociale media leeft het aanbod verder onder de hashtag #haalMinhuis.

Contact

Philippe Mertens, persverantwoordelijke M Leuven
philippe.mertens@mleuven.be
+32 (0) 476 50 72 61

 

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium