M-idzomer ontvangt 6.600 bezoekers

M-idzomer ontvangt 6.600 bezoekers

De zesde editie van M-idzomer zit erop. M en Het Depot blikken terug op de meest succesvolle editie ooit. Het vierdaagse festival kreeg maar liefst 6.600 bezoekers over de vloer.

Tevreden organisatoren

Organisatoren, Het Depot en M, zijn tevreden met het nieuwe record. Luc Delrue, directeur van M: “Iedereen zien genieten op en rond de museumtuin, is één van de hoogtepunten van het jaar. Voor het eerst  stond er een programma klaar voor de allerjongsten met Kapitein Winokio. Naast de muziek, waren er ook heel wat ontdekkingen zoals de dansvoorstelling PIT van Het _ULEVEL, surrealistische films in CINEMA DADA of de literaire trip van Stijn Van de Voorde."

Voor Mike Naert, artistiek directeur van het Depot. “Muzikaal was het absoluut een topeditie. De bands gaven stuk voor stuk het beste van zichzelf. Onder meer Admiral Freebee, Avishai Cohen Trio en Bony King waren in topvorm.”

Ook Denise Vandevoort, schepen van cultuur, is tevreden. “Een sfeervol en intiem festival met een mix van verschillende kunstvormen en een blij publiek. Wat wil een mens nog meer?”

Hoogtepunten van M-idzomer

Op de eerste festivaldag legden Kris Dane en Douglas Firs de lat hoog voor headliner Daan. Die laatste had er veel zin in. Zelfs de regen kon de triomfantelijke thuiskomst van Daan niet verpesten. Binnen liep het museum vol voor REYMER.

Vrijdag was de dag voor de jazzliefhebber. Het Brits-Deense trio Phronesis zette meteen de toon. Belgische jazzlegende Philip Catherine trakteerde het publiek op een magistraal concert. Het Avishai Cohen Trio zette de tuin in vuur en vlam en kwam drie keer terug om een vervolg aan de show te breien.

Op zaterdagmiddag waren de jongsten de baas op M-idzomer For Kids. Kapitein Winokio kwam, zag en overwon de boordevolle museumtuin. Later op de avond gaf singer-songwriter William Fitzsimmons  een intiem concert en bewees Bony King dat hij een muzikale koning is. Admiral Freebee toonde Leuven wat ware rock’n’roll is.  Voor wat literatuur en humor zakte het publiek af naar Stijn Van de Voorde.

Zondag opende The Me In You de laatste dag van M-idzomer. Youngblood Brass Band zette het publiek aan het dansen. Het 'filmconcert’ Dance! Dance! Dance! Van Arsenal, sloot M-idzomer af en liet niemand onberoerd.

 

Contacteer ons
Veerle Ausloos Pers en communicatie, M - Museum Leuven
Veerle Ausloos Pers en communicatie, M - Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium