M-IDZOMER lanceert volledige muzikale line-up!

M-IDZOMER lanceert volledige muzikale line-up!

Vrijdag 4 augustus 2017 — De line-up van M-IDZOMER 2017 is compleet! De laatste nieuwe namen SX, Stef Kamil Carlens, Brihang, Shai Maestro Trio, Lucy Rose, DAAU en Dré Pallemaerts Kwartet zullen de temperaturen in M naar een ongezien hoogtepunt drijven. 

Muziek in de museumtuin

Denise Vandevoort, schepen van cultuur in Leuven: "Het muziekprogramma is finaal. De zomer komt stilaan dichterbij en dat konden we de afgelopen dagen ook voelen aan de zwoele temperatuur. Laten we hopen dat de weergoden ons even goedgezind zijn tijdens M-IDZOMER!"

SX betreedt op donderdag 27 juli het M-IDZOMER-podium. De Belgische band zette zich met hun debuutalbum Arche in 2012 onuitwisbaar op onze landkaart. Vijf jaar na de release van het geprezen debuut is SX helemaal terug met de opvolger Alphabet. SX weet moeiteloos een eigen universum op te bouwen waarin rauwe menselijke emoties in harmonie worden gebracht met vooruitstrevende technologie. De Belgische band klinkt net zo surrealistisch als Magritte en heeft het mystieke van Van Eyck.

Zita Swoon-kopstuk Stef Kamil Carlens tekent present op vrijdag 28 juli. Dit jaar maakte hij – voor het eerst onder eigen naam - zijn rentree met Stuck In The Status Quo. Met dit album keert Carlens terug naar the art of songwriting: verhalende songteksten die je instant meenemen naar zijn rijke verbeeldingswereld, ingepakt met subtiele instrumentatie. “Ik heb weinig uit handen gegeven, en nauwelijks meningen van buitenaf gevraagd. Deze plaat heeft mijn groove, mijn soul, mijn ritmisch gevoel”, aldus Carlens.

Op zaterdag 29 juli verwelkomen we Brihang. De West-Vlaamse hiphopartiest kan beschouwd worden als een rapper, beeldhouwer én poëet. Schijnbaar moeiteloos schakelt de Knokkenaar tussen genres en kunstvormen. Zijn debuutalbum zolangmogelijk is niet minder dan sensationeel te noemen. Een hiphopplaat, jawel, maar dan één waarbij de grenzen van het genre constant afgetast, gekneed en verplaatst worden. De verwachtingen zijn hooggespanen, maar Brihang lost ze quasi moeiteloos in.

Shai Maestro Trio wordt toegevoegd op de jazz-dag op zondag 30 juli. De Israëlische pianovirtuoos Shai Maestro was tot 2011 de pianist van bassist Avishai Cohen. Met traditionele cultuur, klassiek en jazz als bagage verfijnde hij zijn pianistieke en compositorische vaardigheden en timmerde hij met zijn eigen Shai Maestro Trio aan een eigen carrière. Bijgestaan door drummer Ziv Ravitz en de Peruviaanse bassist Jorge Roeder stelt Shai Maestro zijn vierde album The Stone Skipper voor.

Muziek in M

Ook indiefolksensatie Lucy Rose is aanwezig op donderdag 27 juli. Deze Britse zangeres schaart zich moeiteloos bij het rijtje hedendaagse vrouwelijke singer-songwriters als Laura Marling, Courtney Barnett en Lykke Li. In juli releaset ze haar derde album Something’s Changing, dat live te ontdekken valt tijdens M-IDZOMER. De eerste (veelbelovende) single Floral Dresses doet alvast smaken naar meer.

DAAU vervolledigt de line-up op vrijdag 28 juli. Wanneer het Antwerpse Die Anarchistische Abendunterhaltung 25 jaar bestaat, kan een passage op M-IDZOMER niet ontbreken. DAAU belooft een feestelijke set, waarin de energie van de begindagen en het raffinement van de latere periode elkaar ontmoeten. De band ontroert, verontrust en zoekt avontuur op. Stijlelementen uit de hedendaagse en klassieke muziek, invloeden uit rock en electro en boven alles een grote emotionele zeggingskracht typeren de unieke sound van DAAU.

Ook Dré Pallemaerts Kwartet tekent present op de jazz-dag op zondag 30 juli. Al dertig jaar lang is Pallemaerts één van de belangrijkste drummers, uitzonderlijk componist en meest gevraagde van de Belgische jazzscene. Sinds 2016 is er een nieuw album, Coutances, de langverwachte opvolger van Panharmonie uit 2007. KLARA verkoos Coutances volledig terecht tot Jazz Album van 2016: “Iemand die secuur een heel eigen parcours aflegt, vernieuwend blijft en artistiek keer op keer verrassend blijft”, aldus Klara. Samengevat: intens, puur en diepmenselijk. En niet te missen!

Voor het eerst comedy

M-IDZOMER is multidisciplinair en dat vind je terug in de mix van muziek, performance, comedy, dans en expo's.

Xander De Rycke maakt zijn opwachting op zaterdag 29 juli. De Rycke wordt beschouwd als één van de beste observatie-comedians van Vlaanderen. Hoewel nog geen dertig jaar oud, mocht hij het tienjarige jubileum van zijn carrière al vieren. Op M-IDZOMER brengt hij zijn show ‘Xander De Rycke houdt het voor bekeken’, een scherpzinnige analyse van het Vlaamse medialandschap. 

De zomer in M

Tijdens deze editie kan je onder meer de nieuwe collectiepresentatie en de hedendaagse kunsttentoonstellingen van Aurélien Froment en Cécile B. Evans bekijken. Ontdek binnenkort de volledige binnenprogrammatie op de website en sociale media van M-IDZOMER.

Ticketverkoop

Tickets zijn beschikbaar op www.m-idzomer.be.
Voor een dagticket voor donderdag en vrijdag betaal je in voorverkoop € 26, voor zaterdag en zondag € 28. Vier dagen lang op het M-IDZOMER festival vertoeven, kan door een combiticket (€ 95 in voorverkoop) te kopen.

Praktisch

Do 27 - vr 28 - za 29 - zo 30 juli
M-IDZOMER, in M-Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Info & tickets: www.m-idzomer.be

SX | foto: © Negin Sadeghi
Stef Kamil Carlens
Brihang | foto: © Alexander Popelier
Shai Maestro Trio
Lucy Rose | foto: © Lauralewisphotography.co.uk
DAAU | foto: © Tom Verbruggen
Dré Pallemaerts Kwartet
Xander De Rycke| foto: © Jan Boes

Contacteer ons

Denise Vandevoort

Voorzitter

M - Museum Leuven

Mike Naert

Directeur

Het Depot