M-IDZOMER lanceert headliners

M-IDZOMER lanceert headliners

Vrijdag 4 augustus 2017 — Voor de 8ste keer op rij wordt de museumtuin omgetoverd tot een sfeervolle festivalweide. M-IDZOMER is een multidisciplinair festival, waar vaste waarden en te ontdekken talenten elkaar afwisselen. Daarnaast ook uniek in zijn soort: de metamorfose van museum naar festivalsetting is nergens anders te beleven. Van donderdag 27 juli t.e.m. zondag 30 juli laten M-Museum Leuven en Het Depot opnieuw een mix van verschillende disciplines op het publiek los: van muziek, performance, dans, expo's tot nog veel meer. Vandaag lanceert 
M-IDZOMER zijn headliners: niemand minder dan Warhaus, Het Zesde Metaal, Maceo Parker en John Scofield reizen deze zomer af naar het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival.

Eerste namen

Denise Vandevoort, schepen van cultuur in Leuven: "Elk jaar vormt de tuin van M het sfeervolle decor voor een straf cultuurfestival. Vandaag maken we alvast de eerste namen van het veelbelovende programma bekend. Deze zomer headlinen Warhaus, Het Zesde Metaal, Maceo Parker en John Scofield in de museumtuin. Met deze eerste namen trappen we het zomerseizoen af. Het festivalpubliek kan ook meteen onze nieuwe collectiepresentatie ontdekken en de tentoonstelling van Aurélien Froment  of Cécile B. Evans meepikken."


Warhaus – a.k.a. Maarten Devoldere – bekend als de helft van de befaamde indiepop-rocksensatie Balthazar, trapt als eerste het festivalweekend af. Met zijn Warhaus-debuut We Fucked A Flame Into Being hult hij zijn opzwepende, filmische ritmes tot pop-noir van de beste soort en creëert hij een donkere, melancholische en bezwerende sfeer die doet denken aan muziek van grootheden als Tom Waits, Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave.


Op Calais, het vierde album van Het Zesde Metaal, fileert Wannes Cappelle de mens en legt hij de tragiek van de wereld en de liefde bloot. Ook op hun vierde album verstaat Cappelle de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. De songs graven dieper dan ooit. De combinatie van poëtische, spitsvondige teksten met een heel eigenzinnige sound zorgt ervoor dat Het Zesde Metaal meer dan ooit blijft beklijven.


Maceo Parker wordt beschouwd als één van de pioniers van de moderne funk en hiphop. Al in de jaren zestig legde hij daarvoor de basis als saxofonist bij James Brown. Dankzij zijn unieke saxofoongeluid drukte hij zijn stempel op de sound van diens muziek en groeide hij uit tot een legende. Instussen is Parker een grootmeester in de jazz en soul en bracht hij solo al meer dan vijftien albums uit.


John Scofield, één van de allergrootste gitaristen van de moderne jazz, sluit het festival af. Scofield speelde samen met Miles David, Gerry Mulligan en Chet Baker en nam meer dan dertig albums op onder eigen naam. Met zijn laatste album Country for Old Men sleepte de jazzlegende twee Grammy's in de wacht. Zijn grote verscheidenheid in stijl en meesterlijke manier van improviseren maken hem tot een unieke speler in het veld.

De zomer in M

In M staat er ook heel wat te gebeuren deze zomer. Expo, dans, performance en woord zijn, naast muziek, dé ingrediënten van het multidisciplinaire M-IDZOMER festival. Verken onder meer de nieuwe collectiepresentatie en de hedendaagse kunsttentoonstellingen van Aurélien Froment en Cécile B. Evans. Ontdek binnenkort de volledige binnenprogrammatie op de website en sociale media van M-IDZOMER.

Ticketverkoop

Tickets zijn vanaf vandaag beschikbaar op www.m-idzomer.be.
Voor een dagticket voor donderdag en vrijdag betaal je in voorverkoop € 26, voor zaterdag en zondag € 28. Vier dagen lang op het M-IDZOMER festival vertoeven, kan door een combiticket (€ 95 in voorverkoop) te kopen.

Praktisch

Do 27 - vr 28 - za 29 - zo 30 juli
M-IDZOMER, in M-Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Info & tickets: www.m-idzomer.be

Maceo Parker | foto: © Benjamin Brillaud
Het Zesde Metaal | foto: © Bache Jespers
Warhaus | foto: © Titus Simoens
John Scofield | foto: © Nick Suttle

Contacteer ons

Denise Vandevoort

Voorzitter

M - Museum Leuven

Annelies Evens

Diensthoofd communicatie

M - Museum Leuven

Mike Naert

Directeur

Het Depot