M-IDZOMER lanceert eerste headliners

M-IDZOMER lanceert eerste headliners

Intergalactic Lovers, Absynthe Minded, Avishai Cohen, Novastar en Gabriel Rios. Dat zijn de eerste namen voor de affiche van M-IDZOMER 2018. Van donderdag 2 augustus t.e.m. zondag 5 augustus 2018 pakt het muziek- en cultuurfestival uit met een programma in en rond M– Museum Leuven. Tickets zijn vanaf vandaag te koop via www.m-idzomer.be.

Eigenzinnige mix

Organisatoren M en Het Depot kijken alvast uit naar deze negende editie. "Met deze eerste namen trappen we het zomerseizoen voor Leuven af", zegt Denise Vandevoort, schepen van cultuur stad Leuven: “Voor het negende jaar op rij tovert M-IDZOMER het museum om tot een sfeervolle festivalsetting waar muziek en kunst samengaan.” Voor Peter Bary, directeur van M-Museum Leuven, maakt die eigenzinnige mix het festival zo uniek. " Je hebt geen groot festival nodig om fantastische dingen te zien. Waar anders dan in M wandel je van de wondere wereld van Intergalactic Lovers of Absynthe Minded naar de indrukwekkende filminstallaties van de Finse Eija-Liisa Ahtila? Voor die verrassingen tekenen we graag!” Voor Mike Naert, artistiek directeur van Het Depot, is deze editie nu al onvergetelijk. " Avishai Cohen speelde reeds uitverkochte shows op M-IDZOMER én in Het Depot en was zelf vragende partij om naar ons festival af te zakken. Ik ben  zeer verheugd om hem, maar ook Absynthe Minded, Novastar, Gabriel Rios en Intergalactic Lovers te mogen ontvangen op ons warme en gezellige festival."

Muziek in de tuin

Op donderdag 2 augustus betreedt Intergalactic Lovers het podium. Op hun nieuwe album ‘Exhale’ slaat de band een nieuwe weg in; die van melancholische postpunk en duistere indierock. Nieuwe songs als ‘River’ en ‘Between The Lines’ passen perfect tussen de indrukwekkende reeks hitsingles ‘Delay’, ‘Islands’ en ‘Shewolf’.

Op vrijdag 3 augustus is het de beurt aan Absynthe Minded. Het is van 2012 en langspeler ‘As It Ever Was’ geleden dat de groep nieuwe muziek uitbracht. Met hun nieuwe album ‘Jungle Eyes’ varen Bert Ostyn en de zijnen richting clevere gitaarpop met hemelse harmonieën.

Zaterdag 4 augustus staat volledig in het teken van jazz. Avishai Cohen zakt met een nieuwe band en het nieuwe album ‘1970’ af naar M-IDZOMER.  ‘1970’ is de meest persoonlijke plaat die de bassist, zanger en componist uitbracht in zijn illustere carrière.

Op zondag 5 augustus sluiten Novastar en Gabriel Rios het festivalweekend af. Joost Zweegers, het gezicht achter Novastar, lanceert zijn nieuwe album. Bij Gabriel Rios mag je je verwachten aan een combinatie van nieuwe, onuitgegeven nummers en klassiekers.

Filminstallaties en foto's in M

De Finse Eija-Liisa Ahtila is een pionier binnen de videokunst. Na tentoonstellingen in Tate Modern, MoMa in New York en Guggenheim Bilbao is ze nu te gast in M met haar eerste Belgische solotentoonstelling. Met zeven filminstallaties palmt ze de museumzalen helemaal in. Daarnaast maakt Jim Campers (°1990, Antwerpen) met zijn foto’s duidelijk hoe actueel de maatschappijkritiek uit de jaren 60 en  70 nog steeds is. In twee nieuwe reeksen staan de anarchistische ideeën van Theodore Kaczyncki en Terence Mc Kenna’s pleidooi voor verantwoord gebruik van psychedelische planten centraal. De namen van de binnenprogrammatie worden zeer binnenkort bekend gemaakt. 

Ticketverkoop

Tickets voor M-IDZOMER zijn vanaf nu te koop via www.m-idzomer.be

Een dagticket voor donderdag kost 28 euro, voor vrijdag 25 euro, voor zaterdag 32 euro en voor zondag 32 euro.

Praktische informatie

M-IDZOMER is het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival van Het Depot en M

 

2 – 3 – 4 – 5 augustus 2018, vanaf 17u30.

M-IDZOMER, in M – Museum Leuven

L. Vanderkelenstraat 28 – 3000 Leuven

 

Info & tickets: www.m-idzomer.be

 

 

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort Voorzitter, M - Museum Leuven
Veerle Ausloos Persverantwoordelijke, M - Museum Leuven
Joris Vaes Communicatie en pers, Het Depot
Denise Vandevoort Voorzitter, M - Museum Leuven
Veerle Ausloos Persverantwoordelijke, M - Museum Leuven
Joris Vaes Communicatie en pers, Het Depot
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium