Luc Delrue, directeur van het M-Museum Leuven, wordt nieuwe Secretaris-Generaal van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

Luc Delrue, directeur van het M-Museum Leuven, wordt nieuwe Secretaris-Generaal van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

De Vlaamse Regering heeft vandaag de aanstelling goedgekeurd van Luc Delrue (°1958,Kortrijk ) tot Secretaris-Generaal van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media (CJSM). Deze middag maakte Minister Sven Gatz, dit nieuws bekend.

De voorbije zeven jaren heeft  M-Museum Leuven zich onder leiding van Luc Delrue ontpopt tot toonaangevende culturele instelling, zowel in Vlaanderen als daarbuiten. Hij stond mee aan de wieg van het nieuwe museum en zijn visie speelde een doorslaggevende rol in de uitbouw van dit jonge dynamische huis. 

Luc Delrue, M-Museum Leuven: “Enerzijds betreur ik het dat ik mijn geesteskind en mijn team moet loslaten, anderzijds was dit een uitdaging die ik met beide handen wil aangrijpen. Vlaanderen is enorm in beweging. We moeten ons opnieuw uitvinden. Het is een belangrijk schakelmoment op alle beleidsdomeinen binnen het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media.”

Denise Vandevoort, voorzitter M-Museum Leuven: “Luc Delrue is voor deze topfunctie als beste kandidaat uit de selectie gekomen. Wij willen hem feliciteren met zijn aanstelling en wensen hem alvast veel succes toe. Het museum gaat nu op zoek naar een opvolger die zijn werk kan verderzetten. De Raad van Bestuur start hiervoor vanaf het begin van volgend jaar de nodige procedures op.”

Luc Delrue: “Mijn werk in M stopt, maar het museumlandschap blijft verder evolueren. Ik zal aan de zijlijn met veel aandacht volgen hoe M zijn ambities verder blijft ontwikkelen op internationaal vlak en zijn maatschappelijke missie verder uitbouwt.” 

Contacteer ons
Luc Delrue Directeur, M - Museum Leuven
Luc Delrue Directeur, M - Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium