Leuvens festival M-IDZOMER pakt uit met eerste lading namen

Leuvens festival M-IDZOMER pakt uit met eerste lading namen

Met Black Box Revelation, Het Zesde Metaal, Tindersticks, Hooverphonic, Brihang en Portland maakt het Leuvense festival M-IDZOMER, georganiseerd door Het Depot en het museum M Leuven, een eerste lading namen bekend.

 

Vanaf donderdag 30 juli t.e.m. zondag 2 augustus 2020 pakt het multidisciplinaire festival uit met een elfde editie van M-IDZOMER. Zoals steeds voorzien Het Depot en M Leuven een programma in en rond M. Tickets voor dit festival zijn vanaf vandaag te koop via www.m-idzomer.be

MUZIEK IN DE BINNENTUIN
De headliner van de eerste dag van M-IDZOMER, donderdag 30 juli, is niet de minste: Tindersticks. Opgericht in Londen door Stuart A. Staples, toetsenist David Boulter en gitarist Neil Fraser, vormt deze band sinds 1992 een verademing in de Britse alternatieve scene. In de voetsporen van Leonard Cohen en Nick Cave brengt Tindersticks een mix van indie rock en koortsachtige soul noir, steevast gekleurd door de warme, melancholische stem van frontman Stuart A. Staples.

Op vrijdag 31 juli is de rol van headliner weggelegd voor Het Zesde Metaal. Dit jaar losten ze hun vijfde album: ‘Skepsels’, veruit hun meest volwassen worp tot nu toe. Zonder een radicaal andere weg in te slaan, klinkt ‘Skepsels’ frisser, lustiger, vrijer en minutieuzer dan alles wat eraan voorafging.

Ook artistiek veelkunner Brihang betreedt de bühne op vrijdag 31 juli. Al sinds het verschijnen van zijn debuut onderscheidde hij zichzelf als één van de bijzonderste stemmen van zijn generatie. Intussen is er zijn tweede album, ‘CASCO’, dat staat als een huis. Eerste single ‘Steentje’ had slechts enkele maanden nodig om unaniem bestempeld te worden als een hedendaagse klassieker. Ook de rest van de plaat verbaasde vriend en vijand, iets wat nog eens onderstreept werd met zes MIA-nominaties.

Op zaterdag 1 augustus is het de beurt aan Black Box Revelation. Geloof ons vrij: Jan Paternoster en Dries Van Dijck staan nog steeds aan de internationale top van de bluesrock. Vorig jaar leverden ze steengoed nieuw album ‘Tattooed Smiles’ af, een krachtige en emotionele plaat, die de brute schoonheid van hun heimat Brussel omarmt. Paternoster en Van Dijk bewijzen eens te meer hun muzikale veelzijdigheid door samenwerkingen met onder andere Roméo Elvis en Seasick Steve. Daarbij verliezen ze hun onnavolgbare sound en gevoel voor old-school Amerikaanse blues niet uit het oog!

Zondag 2 augustus, de laatste dag van M-IDZOMER, wordt afgesloten door Hooverphonic. De triphop- en ambient-popnummers van de band slaan wereldwijd aan, niet in de laatste plaats dankzij hun kenmerkende eclectische geluid. Hiermee scoorde Hooverphonic vele hits, waaronder de tijdloze klassieker ‘Mad About You’. Met Luka Cruysberghs, winnaar van The Voice van Vlaanderen, halen Alex Callier en Raymond Geerts vocaal dynamiet in huis. Dat is alvast te horen op hun meest recente album ‘Looking for Stars’, een meesterlijke mengeling van triphop, funk en James Bond.

Ook Portland, voormalig winnaar van De Nieuwe Lichting, tekent present op zondag 2 augustus. Dit jaar liet de band hun debuut ‘Your Colours Will Stain’ op de wereld los. Van stijlvol gearrangeerde, dromerige indierock tot dansbare en funky elektropop , uitgepuurde pianoballads. Van groot en episch naar onbeschaamd poppy tot broos en intiem. Portland toont zich als een band met zelfvertrouwen en karakter, die buiten de lijntjes durft te kleuren en klaar is voor de grote podia.

BEELDENDE KUNST

Maar M-IDZOMER is meer dan een muziekfestival. Expo, dans, performance en woord maken allemaal deel uit van het multidisciplinaire karakter van M-IDZOMER. De namen van het binnenprogramma houden we nog even als verrassing.

PROGRAMMA

Do 30.07.2020 | Tindersticks

Vr 31.07.2020 | Het Zesde Metaal | Brihang

Za 01.08.2020 | Black Box Revelation

Zo 02.08.2020 | Hooverphonic | Portland

Meer namen worden later bekendgemaakt.

TICKETVERKOOP

Tickets voor M-IDZOMER zijn vanaf nu te koop via www.m-idzomer.be.

  • DO 30.07.2020 - € 30 (VVK) - € 35 (ADK)
  • VR 31.07.2020 - € 30 (VVK) - € 35 (ADK)
  • ZA 01.08.2020 - € 33 (VVK) - € 38 (ADK)
  • ZO 02.08.2020 - € 33 (VVK) - € 38 (ADK)
  • COMBI - € 115

PRAKTISCH

M-IDZOMER vindt plaats in M Leuven, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
www.m-idzomer.be

 

Contacteer ons
Ester Artois Persverantwoordelijke Het Depot
Philippe Mertens Persverantwoordelijke M
Ester Artois Persverantwoordelijke Het Depot
Philippe Mertens Persverantwoordelijke M
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium