Laatste kans: het slotweekend van Huma Bhabha’s ‘LIVIN’ THINGS’ in M Leuven komt eraan

Eerste Europese monografie rond het werk van de Pakistaans-Amerikaanse kunstenaar is vanaf nu beschikbaar

Tijdens het weekend van 28 en 29.10 kan je in M Leuven voor de laatste keer ‘LIVIN’ THINGS’ bezoeken, de eerste Belgische museale solotentoonstelling van Huma Bhabha. De tentoonstelling is een samenwerking met MO.CO. Montpellier Contemporain, waar het werk van Huma Bhabha vanaf 18.11 tot en met 28.01.2024 te zien zal zijn. MO.CO presenteert tevens een monografie rond het werk van Huma Bhabha, mede mogelijk gemaakt met de steun van M Leuven. De catalogus is vanaf nu beschikbaar.

Huma Bhabha

De tentoonstelling in M volgt na indrukwekkende passages van Huma Bhabha op onder meer de Biënnale van Venetië (2015), MoMA PS1 (2012) en een eerste Europese solotentoonstelling in het BALTIC Centre for Contemporary Art (2020). In 2018 verstomde Huma Bhabha New York en bij uitbreiding de rest van de wereld met ‘We Come in Peace’, haar installatie van twee kolossale bronzen wezens bovenop de daktuin van het Metropolitan Museum of Art. M toont een selectie uit haar oeuvre, waaronder haar bekende androgyne totemfiguren, krachtige bustes en gelaagde werken op papier. De tentoonstelling is een samenwerking met MO.CO. Montpellier Contemporain, waar het werk van Huma Bhabha vanaf 18 november 2023 te zien zal zijn.

Monografie

Naar aanleiding van de tentoonstelling brengt MO.CO., met de steun van M Leuven, een eerste Europese monografie uit over het werk van Huma Bhabha. De rijkelijk geïllustreerde catalogus wordt in het Frans en Engels uitgegeven door Uitgeverij Snoeck. De vormgeving werd verzorgd door Atelier Tout va bien, de teksten werden geschreven door algemeen directeur van MO.CO Numa Hambursin en onafhankelijk curator Eva Barois De Caevel. De publicatie bevat daarnaast ook een interview van Huma Bhabha door Vincent Honoré, curator en hoofd tentoonstellingen bij MO.CO.

Praktische info

‘LIVIN’ THINGS’

10.06.23 > 29.10.23

www.mleuven.be/programma/huma-bhabha

 

‘Huma Bhabha. Une mouche est apparue, et disparut

A Fly Appeared, and Disappeared’

Uitgegeven door: Uitgeverij Snoeck

Met bijdragen van: Eva Barois De Caevel, Huma Bhabha, Numa Hambursin, Vincent Honoré, Laure Vanrijckeghem

Vormgeving: Atelier Tout va bien

ISBN: 9789461618665

208 pp.

De publicatie kost € 39 en is te verkrijgen in Barbóék in M

Zin in meer kunst(boeken)? Ontdek het uitgebreide aanbod en koffie met taart in Barbóék in M. Meer info op www.mleuven.be.

 

‘Huma Bhabha. Une mouche est apparue, et disparutA Fly Appeared, and Disappeared’
‘Huma Bhabha. Une mouche est apparue, et disparutA Fly Appeared, and Disappeared’

Bert Cornillie

Voorzitter van M Leuven en Leuvens schepen van cultuur

Hanne Grégoire

Hoofd Communicatie & Pers, M Leuven

Samantha Fadahunsi

Communicatiemedewerker, M Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

Contact

L. Vanderkelenstraat 28 3000 Leuven Belgium

+ 32 16 27 29 29

[email protected]

www.mleuven.be