Kunst beleven zonder mondmasker

M Leuven en de Sint-Pieterskerk zonder mondmasker

Sint-Pieterskerk_metfamilie.jpg

Vanaf donderdag 7 oktober kan je M Leuven én de Sint-Pieterskerk bezoeken zonder mondmasker. Het is niet meer verplicht in de museumzalen en de kerk. Een mondmasker blijven dragen kan natuurlijk wel. Ontsmettingsgel blijft doorheen het museum ter beschikking voor bezoekers.

“M volgde zeer nauw de coronamaatregelen en zal nog steeds het mogelijke doen om de beleving van onze bezoekers zo aangenaam mogelijk te houden,” vertelt voorzitter van raad van bestuur van M en schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Het mondmasker was nodig, en we besloten het zekere voor het onzekere te nemen de afgelopen periode door de mondmaskerplicht iets langer aan te houden. We kunnen onze bezoekers voldoende ruimte bieden, ook in tentoonstellingsruimtes die wat kleiner zijn zoals de focuskamer rond ‘De Zeven Sacramenten’ van Rogier van der Weyden. Als ze graag hun mondmasker dragen, dan kan dat natuurlijk maar niet omdat het moet.”

Goede zorgen

Sophie Verhulst, afdelingshoofd publiekswerking vult aan: “Je voelt de opluchting van bij zowel bezoekers als personeel. De HoloLens en tablet in de Sint-Pieterskerk worden nog steeds goed verzorgd en ook audiogidsen in M zelf worden nog ontsmet. We laten niet alle hygiënische regels zomaar los: ontsmettingsgel blijft ter beschikking en ook de folders met extra informatie rond tentoonstellingen kunnen digitaal bekeken worden. M blijft het belangrijk vinden dat je kunst kan beleven op je eigen tempo en aan de hand van je eigen noden.”

 

Denise Vandevoort

Voorzitter M, Leuvens schepen van Cultuur en Toerisme

Hanne Grégoire

Diensthoofd Communicatie & Pers, M Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

Contact

L. Vanderkelenstraat 28 3000 Leuven Belgium

+ 32 16 27 29 29

[email protected]

www.mleuven.be