Isabelle Cornaro opent eerste solotentoonstelling in België

Isabelle Cornaro opent eerste solotentoonstelling in België

Isabelle Cornaro hoort tot een generatie jonge Franse kunstenaars die in het buitenland meer en meer aandacht krijgt. In haar eerste solotentoonstelling in België toont ze nieuwe installaties op maat van de zalen in M. De tentoonstelling past in het platform dat M biedt aan aanstormend talent, nationaal en internationaal.

Uit het werk van Isabelle Cornaro (°1974, Aurillac) spreekt een interesse voor de manier waarop onze blik historisch en cultureel bepaald is. Haar opleiding als kunsthistorica met een specialisatie in de westerse kunst uit de 16de en 17de eeuw, heeft bijgedragen tot haar originele beeldtaal. Zo is haar werk sterk verbonden met vormen en composities uit het verleden; van de barok of het classicisme tot de modernistische abstractie.

In haar installaties, reliëfs en films speelt Cornaro met de mogelijke betekenissen van gebruiks- en kunstvoorwerpen door ze in een nieuwe context te brengen. Net zoals bij de opbouw van een klassiek schilderij, schikt ze objecten rond een specifiek thema of volgens schaal, perspectieflijnen, licht- en schaduweffecten. Hierdoor wordt onze manier van kijken naar deze objecten en naar haar werk in vraag gesteld.

Objecten

De voorwerpen die Isabelle Cornaro verwerkt in haar installatie zijn objecten die ze verzamelt op rommelmarkten; plekken waar nostalgie en sentimentaliteit nooit ver weg zijn. Haar interesse gaat uit naar objecten die symbool kunnen staan voor waarde of voor vertoon (zoals muntstukken, medailles of lippenstift). Sommige objecten kiest ze uit op basis van hun specifieke vorm of versiering die de functie van het voorwerp verraden: een schaal voor eendenpastei in de vorm van een eend of bloemvazen met bloemmotieven.

Isabelle Cornaro is in België vanaf 14 april en beschikbaar voor interviews. Ze gaat op de opening op 17 april om 20:00 in gesprek met curator Valerie Verhack.

De tentoonstelling loopt tot 3 augustus.

Contacteer ons
Valerie Verhack Curator, M - Museum Leuven
Valerie Verhack Curator, M - Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium