Ilse D'Hollander | 27.06.13 >< 20.10.13

Samen met de tentoonstelling Ugo Rondinone. thank you silence opent in M een tentoonstelling met het werk van de Belgische kunstenares Ilse D’Hollander (Sint-Niklaas, 1968-1997). 

Gedurende een korte periode, tussen 1989 en 1997, liet D’Hollander een uitgebreid oeuvre schilderijen en tekeningen na. Haar werk werd sinds haar plotse overlijden slechts zelden getoond. M brengt nu met een veertigtal schilderijen en tekeningen een bredere kijk op haar diverse kunstpraktijk. Van 27 juni tot en met 20 oktober 2013.

De schilderijen van Ilse D’Hollander zijn het resultaat van een persoonlijke zoektocht naar het medium schilderkunst. Via een nauwkeurige observatie van haar directe omgeving creëerde D’Hollander composities van kleurvlakken en lijnen, trillende vormen en transparante overschilderingen. Visuele elementen uit het landschap, zoals een tak, huis of weg, worden omgezet in een meer abstracte vormentaal die varieert tussen herkenbaar, suggestief, vastberaden en meer poëtisch.

Sommige van haar werken kunnen gelinkt worden aan schilders zoals Paul Cézanne, René Daniels of Raoul De Keyser. 

Parallel aan de tentoonstelling verschijnt er een eerste monografie die haar persoon en oeuvre belicht.

Contacteer ons
Gerrie Soetaert in opdracht van M - Museum Leuven
Gerrie Soetaert in opdracht van M - Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium