Een kerstvakantie vol kunst

In de zalen van M of bij jou thuis

Gezinnen die nog op zoek zijn naar een kunstige activiteit in de kerstvakantie, kunnen daarvoor in M terecht. In het museum kunnen kleine speurders op ontdekking gaan in de tentoonstelling ‘DIERIC BOUTS. Beeldenmaker’ aan de hand van een audiotour en een parcours op kindermaat. Bouts thuis in de zetel beleven kan ook. Voor luisteraars van 7 tot 107 jaar is er in Barbóék in M een unieke vinylplaat verkrijgbaar van het hoorspel ‘Dieric Dinges Bouts’.

FAMILIEPARCOURS 'DIERIC BOUTS.'

21.10.2023 – 14.01.2024

De grote Dieric Bouts-tentoonstelling bezoeken met kinderen? Goed idee. Met dit familieparcours ontdekken families met kinderen van 4 tot 6 jaar de meesterwerken van Dieric Bouts op een speelse manier en op eigen tempo. Speciaal voor jonge speurneuzen en spoorzoekers is er een mooi zoekboekje met stickers. Inschrijven is niet nodig, je museumticket kopen is voldoende.

AUDIOTOUR VOOR KINDEREN DOOR 'DIERIC BOUTS.'

21.10.2023 – 14.01.2024

Nog tot 14 januari kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar de Bouts-audiotour uitproberen. Zo ontdekken ze tijdens hun bezoek aan de tentoonstelling de sappigste verhalen en boeiendste weetjes. Ze hoeven enkel halt te houden bij de audiostops die ze tegenkomen. Luister goed – en je weet niet wat je hoort! Inschrijven is niet nodig, je museumticket kopen is voldoende.

DIERIC DINGES BOUTS

‘Dieric Dinges Bouts’, een hoorspel van M Leuven en Het Geluidshuis met de stemmen van onder meer Warre Borgmans, Koen De Graeve en Jeroen Meus, is nu ook als langspeelplaat verkrijgbaar. Een beperkt aantal unieke vinylplaten van het hoorspel, vormgegeven door illustrator Mark Borgions, is te koop in Barbóék in M. Het hoorspel is daarnaast nog steeds gratis beluisteren via Spotify en andere podcastapps, de app van Het Geluidshuis en de website van M. ‘Dieric Dinges Bouts’ bestaat uit één aflevering van zo’n 52 minuten, gespreid over 11 hoofdstukken.

Het verhaal

Het verhaal van ‘Dieric Dinges Bouts’ komt van scenarist Koen Van Deun en speelt zich af in het Leuven van 1463. Bouts zelf speelt de hoofdrol in dit hoorspel, naast bekende tijdsgenoten als Hans Memling, Hugo van der Goes en Filips de Goede. In het verhaal heeft de supergetalenteerde Leuvense schilder Dieric Bouts het niet makkelijk. Wat hij ook doet, hoe mooi hij ook schildert, niemand ziet hem staan en niemand onthoudt zijn naam. Tot overmaat van ramp gaat zijn grote rivaal, de ijdele Hubrecht Stuurbout, ook nog eens met alle eer lopen. Wanneer hertog Filips de Goede een bezoek aan de stad brengt, ziet Dieric zijn kans schoon om eindelijk beroemd te worden. Tenminste: als die twee geniepige figuren die hem altijd volgen, geen roet in het eten gooien...

​Praktische info

Barbóék in M is open tijdens de openingsuren van M Leuven

​De tentoonstelling ‘Dieric Bouts. Beeldenmaker’ in M Leuven loopt nog tot en met 14 januari 2024.

Bert Cornillie

Voorzitter van M Leuven en Leuvens schepen van cultuur

Hanne Grégoire

Diensthoofd Communicatie & Pers, M Leuven

Samantha Fadahunsi

Communicatiemedewerker, M Leuven

Celine De Geest

Communicatiemedewerker, M Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

Contact

L. Vanderkelenstraat 28 3000 Leuven Belgium

+ 32 16 27 29 29

[email protected]

www.mleuven.be