Dirk Eelen is publieksfavoriet van OPEN M 2019

Dirk Eelen is publieksfavoriet van OPEN M 2019

Van de 21 regionale kunstenaars die dit jaar hun werk toonden in de groepstentoonstelling OPEN M, werd Dirk Eelen tot publieksfavoriet verkozen. In totaal brachten 3.390 bezoekers een stem uit, waarvan er 761 naar Eelen gingen.

Met OPEN M geeft M kunstenaars uit Vlaams Brabant om de twee jaar de kans om hun werk te tonen in een zaal van het museum. Eens de tentoonstelling geopend is, kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete kunstenaar. De editie van dit jaar is intussen afgelopen en de stemmen zijn geteld. De winnaar: Dirk Eelen.

In totaal stemden 3.390 bezoekers op hun favoriete regionale kunstenaar waarvan er dus 761 naar Dirk Eelen gingen. Op de tweede plaats kwam Peng Nghia met 422 stemmen. Lies Cayers kreeg 414 stemmen en eindigde daarmee op de derde plaats.

Hoofdzaak voor M is om via het project regionale kunstenaars te ondersteunen in hun ontwikkeling, bijvoorbeeld bij de productie van nieuw werk, publicaties, edities enzovoort. Die ondersteuning is dan ook de prijs die de winnaar in de wacht sleept. M bekijkt nu samen met Dirk Eelen op welke manier ze die prijs zo zinvol mogelijk kunnen invullen, aangepast aan de specifieke noden van de kunstenaar. Die invulling kan gaan van een tijdelijke atelierruimte tot technische of artistieke ondersteuning en advies op elk mogelijk vlak.

In totaal zonden 323 dit jaar hun dossier in voor OPEN M. Uit die dossiers werd uiteindelijk werk van 21 kunstenaars geselecteerd om een groepstentoonstelling mee op te zetten. Het getoonde werk varieerde van tekeningen en schilderkunst tot sculpturen, grafiek, fotografie en animatiefilm. De expo liep van 24 mei t.e.m. 22 september 2019 in M.

Over OPEN M
OPEN M geeft beeldende kunstenaars uit Vlaams-Brabant tweejaarlijks de kans om hun werk te tonen in M. Na een open oproep kunnen kunstenaars een dossier insturen waarin ze een beeld geven van hun praktijk. Een jury maakt dan een selectie van werken die samen gepresenteerd worden in een groepstentoonstelling. Alle disciplines binnen de beeldende kunsten komen in aanmerking: van schilderkunst tot performance, van video tot grafiek. Bezoekers kunnen tijdens de tentoonstelling stemmen op hun favoriet.

Meer info
Philippe Mertens, Communicatie & Pers M Leuven
E philippe.mertens@mleuven.be | T 016 27 29 38 | M 0476 50 72 61

 

 

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect St├ęphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium