De zomer begint op 18 juli in de zoMerbar

De zomer begint op 18 juli in de zoMerbar

Een unieke bar op het dak van M

 

Van 18 juli t.e.m. 18 augustus tovert M zijn dakterras opnieuw om tot de gezelligste bar van Leuven: de zoMerbar. Een mix van cocktails en cultuur zijn ook dit jaar weer het recept voor een reeks heerlijke zomeravonden. Het uitzicht over de skyline van Leuven krijg je er gratis bij.

Telkens van donderdag tot zondag opent op het dak van M om 18.00 uur de zoMerbar. Iedereen kan er terecht voor hapjes en drankjes in de avondzon. Én voor een reeks inspirerende, ontspannende of net opzwepende avondvoorstellingen. Het programma is een mix van muziek, poëzie, literatuur, comedy en alles wat daartussen zweeft. Oude bekenden en nieuwe ontdekkingen wisselen elkaar af, met een focus op die laatste.

Denise Vandevoort, voorzitter M: “Met de zoMerbar toont M zich opnieuw als een plaats van ontmoeting, waar mensen samenkomen en waar iedereen van cultuur kan komen genieten. Voor sommigen is de bar een eerste kennismaking met het museum, voor anderen een kans om nieuwe artiesten te ontdekken of gewoon gezellig te ontspannen. In het culturele programma komen jong en oud samen en versmelten verschillende disciplines. Op die manier past de zoMerbar volledig in het verhaal van M.”

Woord op donderdag
Elke donderdagavond staat er in de zoMerbar ‘woord’ op het programma. In die categorie bieden we een podium aan Noodzakelijk Kwaad, die poëzie en muziek versmelten, en gaan we in gesprek over literatuur met Imke Courtois. Zonen Max Temmerman, Mustafa Kör en Maarten Goethals komen praten over hun relaties met hun vaders en Zaki over onze relatie met muziek.

Muziek op vrijdag en zaterdag
Op vrijdag en zaterdag vullen muzikanten ons podium. We ontvangen onder andere Ana Diaz, die met haar mix van jazz, flamenco en hiphop eerder al het publiek mocht opwarmen voor Angèle en deze zomer ook op Dour Festival staat. De melancholische zielen  kunnen zich laten meeslepen door de beklijven de stemmen van Low Land Home. Verder op het programma: MEYY, Illuminine, Catbug, CEEYS, Ivy Falls, It Was a Storm, JAKOMO, EMY, Larssen. en WOLKEN.

Comedy op zondag
Zondag maken we plaats voor comedy. Het duo achter Grof geschud komt in M zijn nieuwe zaalshow LIJMEN in primeur testen. Jeron Dewulf komt de harde realiteit van het leven toetsen aan het parallelle universum van de sprookjes. Piet kusters zal zich in M dan weer ontpoppen tot mentalist. Verder op het programma: Piet De Praitere (bekend  als Claude Delvoye uit de Canvas-serie Bevergem), Karel De Rijcke en Els Dejonghe.

Het volledige programma vind je hier.  (Programmatie: 30CC, M – Museum Leuven & Dansende Beren)

Praktisch
De zoMerbar is open tussen 18 juli en 18 augustus, telkens van donderdag- tot zondagavond (enkel van 1 tot 4 augustus blijft de zoMerbar dicht omdat het festival M-IDZOMER dan doorgaat in M).

Op de openingsdagen van de zoMerbar is het dakterras van M vrij toegankelijk vanaf 18.00 uur. Op donderdag en zondag blijft de bar open tot 22.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur.

Voor € 12 pik je ook het optreden van die avond mee. In dat ticket is ook toegang tot de avondopening van het museum inbegrepen (18.00 tot 20.00 uur, op donderdag tot 22.00 uur).

Meer info
www.m-zomerbar.be

Denise Vandevoort, Voorzitter M – Museum Leuven
denise.vandevoort@leuven.be | T 016 27 41 30 | M 0474 30 82 65

Philippe Mertens,  Persmedewerker M РMuseum Leuven
philippe.mertens@mleuven.be | T 016 27 29 38 | M 0476 50 72 61

 

 

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect St√©phane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium