De zomer begint 19 juli in BAR|A|MUZE

De zomer begint 19 juli in BAR|A|MUZE

Van 19 juli t.e.m. 19 augustus zomert het op het dak van M

Kruis alvast 19 juli aan op je zomerkalender. Met een dikke stift, want vanaf dan is het dakterras van M weer dé plaats waar je de hele zomer moet zijn voor goede muziek, comedy, literatuur met een hoek af én steengoede cocktails. Vier weken lang geniet je er deze zomer van boeiende optredens. Van donderdag- tot zondagavond bieden we opnieuw een podium aan een mix van bekend en minder bekend talent en aan interessante kruisbestuivingen. Het geweldige uitzicht over de skyline van Leuven, doen we er gratis bovenop! 

Mix van woord en muziek

Op het dak van M versmelten deze zomer literatuur en muziek tot heerlijk ontspannende avondvoorstellingen. Zo bezorgen Chantal Acda en Lotte Dodion kippenvel met een muzikale bewerking van hun gedichten in de voorstelling Nu Nog Even Niet. Dirk De Wachter geeft ons dan weer een inkijk in zijn indrukwekkende boekenkast en deelt met ons zijn perfecte leesmoment. Spoiler alert: een streepje (live) muziek en een goed glas kunnen daarbij niet ontbreken. Kevin Bellemans brengt een muzikaal-poëtische vertelling in de gedaante van zijn nieuwe alter ego Dooshoofd, een soort van dichtende Don Quichot, die door een surrealistische bril naar het leven kijkt. BAR|A|MUZE toont ook dat woordkunst kan knallen en laat je mee bewegen op het ritme van een nieuwe generatie woordkunstenaars. Een van hen is Esinam Dogbatse, die als multiculturele one-woman-band haar mix van hedendaagse en traditionele muziek versmelt met de slam poetry van Esohe Weyden.

Muziek op zaterdag

Voor wie liever mee deint op diepe bassen en opzwepende drums, is er de alternatieve dancemuziek van het gloednieuwe Antwerpse synth-pop trio Fortress. Met hun live drums, synths en de unieke dromerige stem van Hanne Torfs (toetseniste van School is Cool), is de groep verleidelijk dansbaar.

Liefhebbers van Mac DeMarco en Tame Impala komen zeker aan hun trekken bij de psychedelische pop van de band Pavlove. Met hun eigen nummers beweren ze gebroken harten te kunnen lijmen. En daar stopt het niet wat de dromerige muziek betreft. Ellen Steegen, ook wel eens een vrouwelijke Mac DeMarco genoemd, brengt je samen met de band Walther – volgens StuBru een dromerige en folky versie van Fleetwood Mac- in hogere sferen. Verder kan je op BAR|A|MUZE genieten van de muziek van Italiaans componist Ed Carlsen, de accordeontonen van Gwen Cresens, de intense songs van singer-songwriter Anne Rune, de twee engelenstemmen van duo Lili Grace en de viool van Diamanda La Berge Dramm.

Lachen op zondag

En op zondag, dan wordt er gelachen. Rob Vanoudenhoven blikt samen met ons op hilarische wijze terug op de voorbije vijftig jaar van zijn leven. Maar ook jonger talent krijgt een plaats op ons comedy-podium. Zo komt Comedy Casino Cup-winnaar David Galle het beste van zichzelf geven, nadat het publiek is opgewarmd door Sander VDV, winnaar en grootste rebel van de Humorklas 2016. De jonge Lander Severins, bekend van het Eén-programma Voor de Leeuwen, gaat in zijn voorstelling MAANLANDER op zoek naar het echte contact met het publiek. Rasechte kempenzoon Peter Hens pakt met zijn muziek, absurdisme en sappige dialect moeiteloos het publiek in. 

Programma

BAR|A|MUZE is elke week open van donderdag 19 juli tot zondag 19 augustus 2018, behalve tijdens het M-idzomerfestival. Het volledige programma, van donderdag tot zondag, vind je terug op www.baramuze.be.  

Praktisch

Wil je zeker zijn van een plaatsje op de eerste rij? Koop dan je tickets vooraf online (€12) via www.baramuze.be of aan het M-onthaal (€12). Had je al een bezoekje aan het museum gepland? Sluit dan je dag gezellig af met een glas in de zon, in BAR|A|MUZE.

Vanaf 18:00 is BAR|A|MUZE vrij toegankelijk. Voor 12 euro pik je ook het optreden mee of bezoek je het museum tot 20:00 (op donderdag tot 22:00). Op vrijdag en zaterdag blijft de bar later open tot 24:00. De bar heeft een maximumcapaciteit van 150 mensen. Je boekt dus best vooraf je ticket, want vol is vol.

Contacteer ons
Annelies Evens Diensthoofd communicatie M, M-Museum Leuven
Annelies Evens Diensthoofd communicatie M, M-Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect St├ęphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium