De zomer begint 13 juli in BAR|A|MUZE

De zomer begint 13 juli in BAR|A|MUZE

Van 13 juli t.e.m. 13 augustus zomert het op het dak van M

Noteer alvast 13 juli op je zomerkalender. Dan is het dak van M opnieuw de ‘place to be’ in Leuven voor comedy, literatuur met een hoek af, muziek en steengoede cocktails. In BAR|A|MUZE geniet je deze zomer vier weken lang van een optreden. De programmatie van de pop-up zomerbar verrast en verschilt van wat je elders ziet. Interessante duo's en een mix van bekend en onbekend talent, staan centraal. 

Een zomer vol cultuur in Leuven

“Op vijf jaar tijd is de pop-up bar van M een vaste waarde geworden.“ vertelt Denise Vandevoort, voorzitter M-Museum Leuven. “Dankzij deze pop-up bar heeft Leuven er een alternatief cultuurprogramma tijdens de zomermaanden bij.” Peter Bary, directeur M-Museum Leuven: “BAR|A|MUZE verlaagt bovendien de drempel voor een museumbezoek. Een streepje zon, vrienden, een lekkere cocktail en cultuur. Dat is het recept van onze zomerbar.”

Muziek versus literatuur

Dat literatuur kan knallen bewijzen enkele straffe duo’s op BAR|A|MUZE. Een kippenvelmoment beleef je wanneer Charlotte Van den Broeck haar gedichten versmelt met de muziek van Gregory Frateur, frontman van Dez Mona. Of wanneer Bart Moeyaert en Tijs Delbeke de liefde bezingen. Ook aan jonge wolven geen gebrek. Singer-songwriter Lubiana gooide het afgelopen jaar hoge ogen met haar fluwelen stem. Ze bespeelt als geen ander de Kora, een West-Afrikaans instrument, en schiet in M haar jazzritmes af op de poetry slam van de Amerikaanse Alysia Nicole Harris.  Katrien Bos laat de grommende grooves van haar contrabas los op een kortverhaal van Isabelle Rossaert.  Het zijn maar enkele van de acts naast onder andere Sprekende Ezels, Johan Braeckman & Vitalski, Adriaan De Roover & Wide Vercnocke en Amber Docters van Leeuwen.

Muziek op zaterdag

De Canadese Hannah Epperson reist deze zomer tussen festivals in Göttingen en Sint-Petersburg, met een tussenstop in … Leuven! Epperson brengt indiepop, met viool, looppedaal en haar onmiskenbare stem. Fans van Feist, Andrew Bird of Lykke Li komen zeker aan hun trekken.  Een vleugje Ijslandse sfeer op de zomerbar? Daar zorgt de Leuvense MARIS voor. Ze raakt ongetwijfeld een gevoelige snaar met haar scherpe sounds en stevige beats. Voor het intiemere werk zorgen pianist Wouter Dewit en het Arbor Trio. Daar waar Dewits pianostukken zich meten met het beste van Wim Mertens en Michael Nyman, wagen de drie strijkers van het Arbor Trio zich aan een zeldzame bewerking van de Goldbergvariaties van Bach.

Lachen op zondag

Wat dacht je van rijzende ster en stand-upcomedian Kamal Kharmach? Het applaus voor zijn grappenwerk ging alleen maar in stijgende lijn na zijn passage in De Slimste Mens ter Wereld.  Nog meer lachsalvo’s op zondag worden gegarandeerd door Jan Linssen & Pieter Verelst, Edouard De Prez & Lukas Lelie en Jasper Posson & Bas Birker. 

Programma

BAR|A|MUZE is  open van donderdag 13 juli tot zondag 13 augustus 2017. Het volledige programma, van donderdag tot zondag, vind je terug op www.baramuze.be.  

Praktisch

Koop je tickets online (€7), dan ben je zeker van een plek op de eerste rij, via www.baramuze.be of aan het M-onthaal (€7). Breng je een bezoekje aan het museum? Dan kan je natuurlijk je bezoek gezellig afsluiten in BAR|A|MUZE.

Vanaf 20:00 is het dakterras vrij toegankelijk (met uitzondering van de optredens). Op vrijdag en zaterdag blijft BAR|A|MUZE later open tot 24:00. De capaciteit van de zaal en het dakterras is beperkt, dus reserveer tijdig als je er zeker bij wilt zijn.

Contacteer ons
Veerle Ausloos Pers en communicatie, M - Museum Leuven
Veerle Ausloos Pers en communicatie, M - Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium