De premières van kunstenfestival Playground

De premières van kunstenfestival Playground

Vrijdag 13 november 2015 — Playground is het unieke kunstenfestival van STUK en M  waar kunstenaars zich niet aan één discipline houden. Ze combineren vrijuit elementen uit installatie, tekst, film, sculptuur, architectuur of choreografie. In uitdagende live performances brengen ze objecten en lichamen samen. Ze creëren nieuwe visuele beelden die reflecteren over kunst, de wereld en de mediatisering van het leven. Veel activiteiten beleven op Playground hun (Belgische) première.

Op het programma vind je onder meer een intens dansduet met een Oosters tapijt van Maria Hassabi, kortverhalen in een uitgevonden taal van Guy de Cointet, een voorstelling over de ‘tong’ van Ieva Misevičiūte, een aria op basis van hysterische internetcommentaren van Cally Spooner, een gesprek over de betekenis van kunst met Kristof Van Gestel of een video van Julien Prévieux met een choreografie op basis van bewegingen die toestellen aansturen. Daarnaast gebruiken performers een specifiek voor hen ontworpen sculptuur (Julian Weber) en utopische architectuurmodellen van Jean-Pascal Flavien.

Volledige programma

Het volledige programma in M en STUK bevat werk van Adva Zakai, Benjamin Seror, Cally Spooner, DD Dorvillier, fieldworks, Guy de Cointet, Hugues Decointet, Ieva Misevičiūtė, Jean-Pascal Flavien, Jimmy Robert, Julian Weber, Julien Prévieux, Kristof Van Gestel, Maria Hassabi en Sonja Jokiniemi.

Onderaan vind je de downloadbare brochure terug met het volledige programma, dat je ook kan raadplegen op www.playgroundfestival.be.

Interviews

In de aanloop naar het festival zijn Adva Zakai (18/11), Benjamin Seror, DD Dorvillier (17/11), fieldworks, Hugues Decointet, Ieva Misevičiūtė (10/11), Sonja Jokiniemi (2/11), Jean-Pascal Flavien, Jimmy Robert, Julian Weber en Kristof Van Gestel (18/11) aanwezig in STUK of M voor een interview.

Voor meer informatie, interviewaanvragen, perstickets e.a. kan je terecht bij:
M  •  Veerle Ausloos - 016 27 29 38 - veerle.ausloos@leuven.be
STUK  •  Frank Geypens -  016 320 313 - frank.geypens@stuk.be

Jimmy Robert performing The Mile-Long Paper Walk (c)Julieta Cervantes
(c) Jean-Pascal Flavien, courtesy Galerie Catherine Bastide, Los Angeles Models, 1999-2002.JPG
Guy de Cointet, Tell Me courtesy Centre Pompidou, Paris Musée national d'art moderne ® Isabelle Arthuis
Julian Weber. FORMEN FORMEN (c) Julian Weber
fieldworks, carry on (c) Eivind Seljeseth
DD Dorvillier (c) Eileen Baumgartner
Sonja Jokiniemi. Hmm (c) Timo Wright.jpg
Ieva Misevičiūte. Tongue PhD (c) Joeri Thiry