De herfstvakantie van M: kunstplezier voor de hele familie

De herfstvakantie staat in M Leuven garant voor heel wat kunstplezier voor jong en ouder. Een bezoek aan de pas geopende tentoonstelling ‘DIERIC BOUTS. Beeldenmaker’ wordt een echte ontdekkingstocht voor kleine speurders dankzij een familieparcours. Tijdens het vierdaagse Rode Hond Festival (28 t.e.m. 31-10) organiseert M (prikkelarme) rondleidingen voor de hele familie in de Bouts-tentoonstelling. Voor de creatievelingen staat de workshop ‘Net als Bouts: word zelf een beeldenmaker’ op het programma. Wie liever thuis blijft kan in alle rust het gloednieuwe hoorspel ‘Dieric Dinges Bouts’ beluisteren.

Familieparcours

In het familieparcours van ‘DIERIC BOUTS. Beeldenmaker’ ontdekken families met kinderen van vier tot acht jaar de wereld van de 15e-eeuwse schilder op een speelse manier en op eigen tempo. Een speurtocht op maat van kleuters leidt doorheen de tentoonstelling. Kijk -, doe -en tekenopdrachten laten een andere kant van de schilder van ‘Het Laatste Avondmaal’ zien. Inschrijven is niet nodig, een museumticket kopen is voldoende.

Rode Hond Festival

Het Rode Hond Festival (28 t.e.m. 31-10) zorgt in Leuven voor een herfstvakantie vol theater, film, workshops, dans, musical, circus, expo, literatuur en nog veel meer. Ook in M Leuven staat er leuks op het programma.

Zo vinden er interactieve rondleidingen door de Bouts-tentoonstelling plaats, speciaal voor families met kinderen van vier tot acht jaar. Samen met een gids ontdekken de deelnemers naast de oorspronkelijke schilderijen van Bouts ook hedendaagse beelden, tekeningen, films, games en meer. Want ook vandaag nog halen heel wat beeldenmakers hun mosterd bij de oude meester.

Dezelfde rondleiding kreeg een prikkelarme versie met maximaal tien personen, vóór de openingsuren van M. Weg van de drukte komen de kunstwerken tot leven aan de hand van verhalen, gesprekken en kijkopdrachten.

Voor families met creatieve kinderen vanaf 6 jaar is er tot slot de workshop ‘Net als Bouts: word zelf een beeldenmaker’. Tijdens deze workshop breng je eerst een bezoek aan de tentoonstelling, om vervolgens de handen uit de mouwen te steken en zelf aan de slag te gaan als beeldenmaker.

Inschrijven voor de activiteiten tijdens het Rode Hond Festival is verplicht.

Dieric Dinges Bouts

Wie thuis blijft deze herfstvakantie kan in alle rust naar het gloednieuwe hoorspel ‘Dieric Dinges Bouts’ luisteren via Spotify, de website van M en de app van Het Geluidshuis. In het verhaal, met de stemmen van onder meer Warre Borgmans, Koen De Graeve en Jeroen Meus, heeft de supergetalenteerde Leuvense schilder Dieric Bouts het niet makkelijk. Wat hij ook doet, hoe mooi hij ook schildert, niemand ziet hem staan en niemand onthoudt zijn naam. Tot overmaat van ramp gaat zijn grote rivaal, de ijdele Hubrecht Stuurbout, ook nog eens met alle eer lopen. Wanneer hertog Filips de Goede een bezoek aan de stad brengt, ziet Dieric zijn kans schoon om eindelijk beroemd te worden. Tenminste: als die twee geniepige figuren die hem altijd volgen, geen roet in het eten gooien...

 

Praktische info

Familieparcours van ‘DIERIC BOUTS. Beeldenmaker’

21.10 > 14.01.24

Meer info: www.mleuven.be/programma/familieparcours-dieric-bouts

Familierondleiding door ‘DIERIC BOUTS.’

30.10 & 31.10

Meer info: www.mleuven.be/programma/familierondleiding-door-dieric-bouts

Prikkelarme familierondleiding door ‘DIERIC BOUTS.’

30.10 & 31.10

Meer info: www.mleuven.be/programma/prikkelarme-familierondleiding-door-dieric-bouts

Net als Bouts: word zelf een beeldenmaker

28.10 & 29.10

Meer info: www.mleuven.be/programma/net-als-bouts-word-zelf-een-beeldenmaker

Rode Hond Festival

28.10 > 31.10

Meer info: www.rodehond.be/nl

Dieric Dinges Bouts

www.mleuven.be/nog-meer-m/dieric-dinges-bouts

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

Contact

L. Vanderkelenstraat 28 3000 Leuven Belgium

+ 32 16 27 29 29

[email protected]

www.mleuven.be