BAR|A|MUZE: 5 weken lang, 29 artiesten, 5.896 bezoekers.

BAR|A|MUZE: 5 weken lang, 29 artiesten, 5.896 bezoekers.

Dinsdag 30 mei 2017 — Vekeman vs Eriksson, Bart Van Loo, Iris Penning & Eyemèr, Bas Birker & Jasper Posson hebben het laatste weekend van BAR|A|MUZE afgesloten. Vijf weken lang kon iedereen op het dakterras van M genieten van een cocktail en een hapje, afgewisseld met optredens van bekende en minder bekende namen. 

Voor de vierde zomer op rij was de intussen bekende pop-up bar een succes. 5.896 bezoekers trokken richting het gezelligste dak van Leuven voor een streepje cultuur of gewoon om bij te praten met vrienden.

Het afwisselende programma was een schot in de roos. Er was voor ieder wat wils en er viel ook veel nieuws te ontdekken. De unieke combinatie van de schrijfkunst van Lize Spit en de engelenzang van Elise Caluwaerts kreeg de zaal muisstil, gevolgd door een daverend applaus en enkele bisnummers. Daniel-Ryan Spaulding zorgde dan weer voor 'a-muze-ment' op zijn manier. Alleen maar blije gezichten op het dak, met hier een daar een traantje van ontroering. Gentse Gloria Boateng blies het publiek omver met haar energieke rap, terwijl Moeremans&Sons ons liet stilstaan bij morele vraagstukken. Met een mondharmonica en de banjo in de hand nam Amerikaanse singer-songwriter Dom Flemons ons mee op tour in 'the South'. De absurd grappige gedichten van Roos Rebergen kregen een ander kader, begeleid door de zachte stem van muzikale duizendpoot Tijs Delbeke. Elke vrijdag en zaterdag sloten we de avond af met de groovy ambiance van onder andere Deejay Kwak, Exalt, Blast Kid en Wontime. Het was een zomer vol exclusieve previews, unieke duo's, lekker eten en drinken en goed gezelschap.

Denise Vandevoort, voorzitter M - Museum Leuven: "De bar op het dakterras van M is ondertussen een vaste waarde geworden in het Leuvense zomeraanbod. Het uitgebreide culturele programma zet opnieuw het multidisciplinaire karakter van het museum in de verf. Het programma was vernieuwend, met interessante duo's en verrassende performances. Tegelijkertijd is BAR|A|MUZE ook een manier om de drempel te verlagen voor een museumbezoek. Sfeer en cultuur gaan er hand in hand, want zeg nu zelf: wie lust geen lekkere cocktail en wilt niet genieten van een gezellige babbel bij zo'n mooi uitzicht over de stad?"  

© Andrew Snowball
© Andrew Snowball
© Andrew Snowball
© Andrew Snowball
© Andrew Snowball
© Andrew Snowball
© Andrew Snowball
© Andrew Snowball
© Andrew Snowball
© Andrew Snowball