'Arm en erg Hard' van GERARD HERMAN

Van 28 november tot en met 23 maart 2014 presenteert M de eerste museale solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Gerard Herman.

Het werk van Gerard  Herman (Gent, °1989) laat zich niet vatten in één enkel medium. Zijn alledaagse leven en omgeving vormen doorgaans het uitgangspunt van grafisch werk, installaties, performances, geluidscomposities, animatiefilms en radio-uitzendingen. Door het gebruik van zijn moedertaal en de nodige dosis humor lijken zijn werken hapklare antwoorden te bieden op menselijke ervaringen zoals succes en falen. Toch zijn deze niet definitief: ieder werk vormt slechts een aanzet waar verdere betekenissen uit gegenereerd kunnen worden.

De titel 'Arm en erg hard' is een anagram van de naam Gerard Herman (Gent, °1989). Het toont meteen aan dat deze jonge Belgische kunstenaar een bijzondere interesse heeft voor taal en woordspelingen. Naast tekst, associeert de kunstenaar ook muziek met zijn eigen beeldtaal, waardoor zijn werk poëtisch en meerduidig wordt. Voor Arm en erg hard creëerde Gerard Herman bijna uitsluitend nieuw werk op maat van de zalen in M. Op die manier vormt de tentoonstelling een nieuw hoofdstuk van een praktijk die zichzelf onophoudelijk heruitvindt.

28.11.2013 >< 23.03.2013 

 

* PERSPREVIEW: WOENSDAG 27 NOVEMBER - 15u00 * 

in aanwezigheid van Gerard Herman, in combinatie met bezoek aan de tentoonstelling 'The Space Age' van ALEKSANDRA MIR 

 

* PERSDOSSIER: in attachement onderaan deze pagina

Contacteer ons
Annik Altruy M - Museum Leuven
Annik Altruy M - Museum Leuven
Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium