Aftellen naar M-IDZOMER

Aftellen naar M-IDZOMER

Donderdag 2 augustus start het vierdaagse festival in Leuven

Muziek- en kunstliefhebbers kunnen beginnen aftellen, want overmorgen gaat het vierdaagse festival M-IDZOMER opnieuw van start. De tickets voor zondag 5 augustus zijn ondertussen helemaal uitverkocht. Ook voor M-IDZOMER for Kids, dat zondagmiddag plaatsvindt, zijn alle tickets de deur uit.

Dat deze editie een geweldig feest wordt, staat vast. Onder meer Absynthe Minded, Avishai Cohen, Intergalactic Lovers, Novastar, Gabriel Ríos, Faces On TV, STUFF., Tsar B, Robin McKelle, Eefje De Visser (solo), Frank Vander linden en Milo Meskens reizen af naar het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival in en rond de museumtuin. 

Boeiende mix

Maar op M-IDZOMER is het genieten van meer dan alleen muziek, want er staat opnieuw een gevarieerd en doorlopend binnenprogramma klaar. Zo geeft MEIS een dansvoorstelling, brengt Manon Van den Eeden een performance en toont Florian Waerzeggers een video-installatie. Verder haalt Willem Boel drie sculpturen naar M en kan je ook de tentoonstellingen van Eija-Liisa Ahtila en Jim Campers bezoeken.

Muziekdocumentaires

Daarnaast kan je tweemaal per dag terecht in het M-café voor een muziekdocumentaire. In samenwerking met DOCVILLE selecteerden M en Het Depot de films Juul’s Ears, Wien Is’t Hof Van Commerce?, De Leuvense scène en Bobbejaan.

M-IDZOMER breekt uit

Op zaterdag 4 augustus, de voorlaatste festivaldag, breekt M-IDZOMER uit en verandert de binnenkoer van de Leuvense Hulpgevangenis in een bruisende festivalplek voor de gedetineerden. Naast artiesten als EME, DVTCH NORRIS en DJ Masai, krijgen ook enkele gedetineerden zelf de kans om het podium te betreden. Verder zullen er in de Lobby van M animatiefilmpjes te zien zijn die gedetineerden zelf maakten en zal er een film getoond worden met meer informatie over M-IDZOMER breekt uit.

Denise Vandevoort, schepen van cultuur in Leuven, staat alvast te popelen: “M-IDZOMER is een uniek festival dat niet alleen in M maar ook in de Leuvense Hulpgevangenis een boeiende mix van kunst en cultuur brengt. Zelf kijk ik heel erg uit naar Absynthe Minded en vooral naar Avishai Cohen. En dan natuurlijk ook de dansvoorstelling van MEIS! Hopelijk zijn de weergoden ons ook gunstig gezind.”

Persaccreditaties en interviewvragen

Voor je perspas tijdens het festival en interviewaanvragen kan je terecht bij Esther Artois (esther@hetdepot.be). 

Praktisch

Data: donderdag 2 augustus – vrijdag 3 augustus – zaterdag 4 augustus – zondag 5 augustus

Locatie: M-Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

Programma & tickets: www.m-idzomer.be

M-IDZOMER, een festival georganiseerd door Het Depot en M-Museum Leuven.

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect St├ęphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

M Leuven
L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Belgium