Adriaan Verwée opent zijn eerste museale solotentoonstelling in M | 28.08 om 19:00
De sculpturen en installaties van Adriaan Verwée (°1975, Gent) balanceren vaak op de grens van restant en afgewerkt beeld. Wat kan een kunstwerk zijn? Op welk moment wordt een werk leesbaar als beeld? Deze vragen staan hierbij centraal.
Abstracte geometrische structuren in hout en gips combineert Verwée met alledaagse objecten of meubels in steeds variërende composities. Fotografie is voor de kunstenaar ook een belangrijk medium: zowel om alledaagse indrukken vast te leggen als om zijn werkproces te documenteren.
Vanuit een interesse voor architectuur, speelt ruimte in Verwée's oeuvre een fundamentele rol. Zo kunnen zijn installaties begrepen worden als een poging om vorm te geven aan de leegte, om spanning te creëren binnen een ruimte.
Voor zijn eerste museale solotentoonstelling realiseert Adriaan Verwée van sommige bestaande werken recente versies. Hierdoor sluiten ze nauw aan bij de nieuwe producties, die mede mogelijk werden in samenwerking met M - Museum Leuven.
De tentoonstelling is nog tot 2 november te zien in M. Parallel met de expo creëert Adriaan Verwée een editie voor het museum. 15 september verschijnt er ook een nieuwe publicatie: Adriaan Verwée. Under a Poor Cloak You commonly find a Good Drinker. M realiseert deze publicatie in samenwerking met MER. Paper Kunsthalle en met de steun van Netwerk Aalst en de Vlaamse overheid.
Adriaan Verwée gaat op de opening van 28 augustus om 20:00 in gesprek met curator Valerie Verhack. De kunstenaar is in aanloop naar en tijdens de tentoonstelling beschikbaar voor interviews.
Bio Adriaan Verwée
Adriaan Verwée leeft en werkt in Gent. Zijn werk was eerder al te zien in de solotentoonstellingen DAD in Loods 12 – Wetteren (2013) en Other People’s Trades in Arcade Gallery – Londen (2012). Hij nam onder meer deel aan de groepstentoonstellingen Abstract on paper in Chaplini Gallery – Keulen (2013), Time Space Pokerface in Be-Part – Waregem (2013), CHIPKA in Netwerk – Aalst (2010) en de Thessaloniki Biënnale (2007).