6.843 bezoekers voor M-idzomer in Leuven

6.843 bezoekers voor M-idzomer in Leuven

Zondag 31 juli 2016 — The Van Jets, Jasper Steverlinck en Faces On TV sluiten deze laatste dag van M-idzomer af. Organisatoren M-Museum Leuven en Het Depot blikken terug op een meer dan geslaagde zevende editie. Het vierdaagse festival lokte maar liefst 6.843 bezoekers. 

Eigenzinnige vaste waarde

Een unieke setting, een eigenzinnige combinatie van muziek, dans, performance en expo’s en mooi weer. Dat blijkt de succesformule van M-idzomer te zijn. Organisatoren M en Het Depot blikken dan ook tevreden terug op deze zevende editie. “Het is fantastisch om te zien dat het publiek de weg naar M-idzomer vindt”, zegt Eva Wittocx, algemeen coördinator van M-Museum Leuven. ”Met onze museumtuin als unieke setting en een sterk programma is M-idzomer ondertussen een vaste waarde tussen de zomerfestivals. Dit jaar kennen we het hoogste bezoekersaantal ooit, met twee uitverkochte avonden.” Mike Naert, artistiek directeur van Het Depot, kan dit alleen maar beamen. “Van de opening met André Brasseur, de bezwerende Mark Lanegan tot Faces On TV. Muzikaal was het weer een topeditie, waar we grote namen en jong talent combineerden.”  Denise Vandevoort, schepen van cultuur: “Naast Leuvens talent, zoals Lune of Esther en Fatou, kwam er ook veel jong talent aan bod in het Loof!-café.  Maar ook M-idzomer for Kids was weer een succes, met het beestige Radio Oorwoud. Zelf heb ik genoten van Candy Dulfer. Prince stierf te vroeg om haar in volle kracht te horen. En top of the bill was Mark Lanegan Band met zijn prachtige rokerige stem.”

Highlights

Op de eerste festivaldag opende André Brasseur & Band het festival en warmde het West-Vlaamse Ertebrekers het publiek op voor headliner Tourist LeMC. Die laatste zette de bomvolle museumtuin volledig in vuur en vlam. Binnen liep het museum vol voor de zachte popmuziek van Willow.

Vrijdag was de dag voor de jazzliefhebber. Duo Day Fly zette meteen de toon. TaxiWars, het jazzproject van Tom Barman en saxofonist Robin Verheyen, trakteerde het publiek op een magistraal concert. Jazzgrootheid Candy Dulfer sloot de dag af met een energieke show. Binnen trakteerde Dez Mona het publiek op bloedmooie intieme songs uit o.m. het album 'Origin'. 

Op zaterdagmiddag waren de jongsten de baas op M-idzomer For Kids. Radio Oorwoud kwam, zag en overwon de binnentuin. Later op de avond gaf de Amerikaanse singer-songwriter Willis Earl Beal een intrigerend concert, gevolgd door het Amerikaanse gitaartrio Low. Mark Lanegan toonde Leuven vervolgens wat ware rock’n’roll is. In Het Forum pakten Wouter Deprez & Ruben Focketyn uit met hun muzikale voorleesvoorstelling.

Zondag verwelkomde M-idzomer als eerste de jonge wolven van Faces On TV die het publiek lieten zien wat goede poprock is. Jasper Steverlinck pakte het publiek in en The Van Jets sloot M-idzomer af. In het museum weerklonken de fluwelen songs van De Held.

Gedurende vier dagen kon het publiek in de museumzalen proeven van jonge beloftes, zoals Roel Heremans met zijn intiem duet of Lunes dansvoorstelling in combinatie met de expo Twisted Strings, en de prachtige live pianobegeleiding bij de stomme film The Artist.

M-idzomer Leuven
Tourist LeMC @M-idzomer Leuven
Ertebrekers @M-idzomer Leuven
André Brasseur @M-idzomer Leuven
Ertebrekers @M-idzomer Leuven
Willow @M-idzomer Leuven
M-idzomer for kids @M-idzomer Leuven (c) Andrew Snowball
Mark Lanegan @M-idzomer Leuven (c) Andrew Snowball
M-idzomer for kids @M-idzomer Leuven (c) Andrew Snowball
Radio Oorwoud met Dimitri Leue & Hannelore Bedert @M-idzomer Leuven (c) Andrew Snowball
Day Fly (c) Lisanne Valgaerts
Radio Oorwoud @M-idzomer Leuven<br/>Foto (c) Andrew Snowball
Candy Dulfer (c) Lisanne Valgaerts
Willow @M-idzomer Leuven (c) Andrew Snowball
M-idzomer for kids @M-idzomer Leuven (c) Andrew Snowball
Pianobegeleiding bij de film The Artist door Niels Hellemans @M-idzomer Leuven
(c) Andrew Snowball
M-idzomer for kids @M-idzomer Leuven (c) Andrew Snowball
Tourist LeMC @M-idzomer Leuven (c) Andrew Snowball
Mark Lanegan @M-idzomer Leuven<br/>Foto (c) Andrew Snowball
(c) Andrew Snowball
M-idzomer for kids @M-idzomer Leuven (c) Andrew Snowball
M-idzomer for kids @M-idzomer Leuven (c) Andrew Snowball
Radio Oorwoud @M-idzomer for Kids (c) Andrew Snowball
Willow @M-idzomer Leuven (c) Andrew Snowball