BAR.BIZON. MEER DAN ZOMAAR EEN POP-UP BAR

Van 16 juli tot 16 augustus 2015

M brengt met zijn populaire pop-up project opnieuw de zomer naar Leuven. Voor het derde jaar wordt het dakterras van M omgetoverd tot een paradijs voor bon vivants. Dit jaar ligt de focus op een multidisciplinair concept met een vleugje Franse zomersfeer.

 

Naast onze vaste collectie, kan je elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tot 22 uur de tentoonstellingen Plein Air, Open M en Michael Van den Abeele in het museum bezoeken. Eens de avond valt, gaat de cocktailbar open, kan je je neervlijen in de zomerse loungesalon, petanque spelen én lekker eten op het dakterras.

Eigenzinnig programma

Elke avond serveert Barbizon bovendien een optreden. Voor deze zomer heeft M een gedurfd programma in petto met onder andere woord, comedy, live bands en performances. Tijdens het weekend zetten we na het optreden de muziek een tikkeltje harder op het terras en zorgt een DJ voor een groovy ambiance.

Luc Delrue: “Vorige editie bleek de comedy een schot in de roos. Dit jaar zorgen Johnny Trash, Daniel-Ryan Spaulding, Seppe Toremans en Ygor uit Poperinge voor de vrolijke noot. Persoonlijk kijk ik uit naar de komst van Tom Lanoye. Samen met Nicolas Rombouts van Dez Mona en Teun Verbruggen op drums, verkeert hij in goed gezelschap.  Bovendien keert bassist Nicolas Rombouts nog een keer terug met danseres Charlotte Vanden Eynde.”

Opwarmer voor M-idzomer

De zomerbar is intussen een begrip in Leuven. De combinatie van een streepje cultuur, lekker eten en drinken, de ondergaande zon boven een prachtige Leuvense skyline doet je voelen als God in Frankrijk. De nieuwe naam voor de zomerbar van M is een knipoog naar de School van Barbizon, een Franse schilderskolonie, gespecialiseerd in landschappen, waarvan je werken kan ontdekken in de tentoonstelling Plein Air.

Bovendien heeft Leuven er met deze  pop-up bar een alternatief cultuurprogramma tijdens de zomermaanden bij. Denise Vandevoort, schepen van cultuur stad Leuven: “M werkt samen met 30 CC en verlengt zo het cultuurseizoen in Leuven. Voor het publiek is dit alvast de ideale opwarmer voor M-idzomer.”

Praktisch

Tickets kosten 7 euro aan het onthaal. Of je reserveert ze vooraf online voor 6 euro (exclusief 1,5 euro per transactie) via www.bar-bizon.be of de website van M. Daarvoor krijg je toegang tot het museum met alle expo’s, een optreden en een hele avond toegang tot de bar.

De capaciteit van Barbizon is beperkt, dus reserveer niet te laat als je bij de happy few wilt zijn. Op vrijdag en zaterdag blijft Barbizon later open en is de bar tussen 22u-24u vrij toegankelijk. De bar heeft een maximumcapaciteit van 150 mensen. Als die is bereikt, sluiten de deuren.

Programma BAR.BIZON (pdf)

PDF - 1.6 Mb

Denise Vandevoort

Voorzitter, M - Museum Leuven

Luc Delrue

Directeur, M - Museum Leuven

Veerle Ausloos

Pers en communicatie, M - Museum Leuven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over M Leuven

M Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgische toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.

Contact

L. Vanderkelenstraat 28 3000 Leuven Belgium

+ 32 16 27 29 29

[email protected]

www.mleuven.be